Konkurenciát kap Szlovákiában a McDonald's és a Burger King

Hamarosan prémium burgerek érkeznek.

five guys étterem

A Monterock International nevű, az ingatlan- és élelmiszer-befektetések mellett a vendéglátásra specializálódott cég nemrégiben engedélyt kapott új Five Guys éttermek nyitására Közép- és Kelet-Európában, így hamarosan Szlovákiába is megérkezik az egyik legismertebb amerikai gyorsétteremlánc.

Az első Five Guys 1986-ban nyitott meg Virginia államban. A kezdeti lassú terjeszkedés után 2003-ban váltak franchise-zá és az USA leggyorsabban növekvő étteremláncává, mára pedig világszerte több, mint 1800 ponton várják a vendégeket Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában és a Közel-Keleten.

További 1100 hely létesítése van folyamatban – ezek közül pedig néhány bizony nálunk fog megnyílni.

A Five Guys – aminek a megnyitását időről időre belengetik, és az eseményt valóságos rajongótábor várja már évek óta – a szűkszavú közleményben nem közölt ennél sokkal több információt, viszont, ha minden igaz, 2028-ig számos új étterem nyílik majd meg Szlovákiában.

Fotó: Unsplash

A klasszikus Five Guys földimogyoró

A környező országokban is terjeszkedik a cég, öt éven belül Csehországban, Lengyelországban és Magyarországon is nyitnak majd új üzleteket.

Ausztriában már évek óta jelen van a prémium burgerező, de a következő néhány esztendőben itt is gyors terjeszkedésre készülnek.

Viszont készüljünk fel: ha az osztrák árakból indulunk ki, nem lesz olcsó mulatság beülni egy Five Guysba. Egy hamburger náluk 12 euróba, egy sajtburger 13 euróba kerül; a kis krumpli 5,5 euró, a nagy pedig 6,5. Igaz, cserébe nem kell külön fizetnünk a ketchupért (vagy bármelyik másik szószért), és ingyen ehetünk az asztalok körül hatalmas kupacokban elhelyezett héjas földimogyoróból.

Fotó: Shutterstock

Egy Five Guys burger

A magvakat egyébként eredetileg azért helyezték a vendégtérbe, hogy a nem megszokott látvány miatt inkább azokat nézzék az éhesen várakozó vendégek, ne pedig a dolgozókat – akik a Five Guysban soha nem nyomhatják össze a húspogácsát. Bár így a többi gyorsétteremláncnál jóval lassabban készül el egy-egy burger, a végeredmény (állításuk szerint) sokkal frissebb és szaftosabb.

Bár a Five Guys valószínűleg elég népszerű lesz majd hazánkban, sokáig fog tartani, hogy annyi éttermet nyissanak, mint a McDonald's – ők ugyanis összesen már 42 lokáción vannak jelen Szlovákiában, Dunaszerdahelyen például nem is olyan régen nyitott egy új hely. A Burger Kinget hamarabb beérhetik majd, ők egyelőre 5 éttermet üzemeltetnek nálunk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET