Takto ste to ešte určite nevyskúšali: 4 zvláštne recepty z horúcej čokolády zo zámoria

Dobrej horúcej čokoláde sa v zime určite nedá odolať.

Foto: Shutterstock

Ak by ste sebe alebo svojim priateľom radi niečo pripravili z horúcej čokolády, ukážeme vám, do ktorých krajín sa oplatí vycestovať kvôli inšpirácii.

GHANA

Ak vám nevadí, že sa do sladkého nápoja dostane aj alkohol, budete zbožňovať západoafrickú verziu, ktorej pôvod sa spája s krajinou Ghana – prečítate si v odporúčaní Coldistu. Túto západo africkú horúcu čokoládu pripravujú z čokolády, vanilky, medu a škorice, ktorú dospelým ochutia často aj rumom.

„Štipľavosť” rumu a škorice skvelo ladí s vanilkou, spolu s krémovosťou mlieka a čokolády. V Ghane sa na dôvažok exportuje veľa kakaa, tak si aj v Európe môžete vychutnať kvalitný výrobok so značkou pôvodu.

BOMBAJ, INDIA

Indickú kuchyňu charakterizuje bohaté používanie korenín a zemité chute a tak je to aj v prípade horúcej čokolády.

V bombajskej verzii tvorí základ nápoja biela čokoláda, ktorú okorenia zázvorom, škoricou, kardamónom, klinčekmi a čiernym korením.

Výsledkom je nezvyčajný svet chutí, ktorý sa určite líši od toho, na čo ste zvyknutí.

MEXIKO

Ak hovoríme o horúcej čokoláde, Mexiko je dobrá voľba z dvoch ohľadov. Na jednej strane pochádza podľa antropológov recept na pôvodnú horúcu čokoládu od starovekých Mayov. V mayskej civilizácii zohrávalo kakao veľmi dôležitú úlohu a tak sa asi netreba čudovať, že ho konzumovali vo forme nápoja. Vtedy ho ale varili podobne ako pivo a podávali ho studený.

Mexičania ale časom trochu pozmenili recept. V modernej mexickej verzii sa do horúcej čokolády pridáva mlieko, cukor, škorica a čili prášok a vďaka týmto ingredienciám získava nápoj štipľavý nádych.

KOLUMBIA

Kolumbijskú horúcu čokoládu (santafereño) odporúčame tomu, koho vôbec nerozhodia čudné nápady.

V KRAJINE SA TOTIŽ DO NÁPOJA PRIDÁVA KOLUMBIJSKÁ HORKÁ ČOKOLÁDA, ŠKORICA, KLINČEKY, MED A … SYR.

Najlepšie pochodíte s takými syrmi, ktoré sú jemné a mäkké – takže kľudne do zmesi čokolády nastrúhajte trochu mozarelly, ale rovnako môžete vyskúšať aj jemne slaný kozí syr.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET