Ani luxusné hotely nie sú výnimkou: mizne z nich skoro všetko

Najobľúbenejšími „suvenírmi“ bývajú uteráky a župany

Foto: Celine Lityo / Unsplash

Mydlá a šampóny sú do kúpeľní hotelových izieb umiestnené na to, aby sa používali, čiže ak zmizne nejaký sprchovací gél, nič sa nestane – sú však aj také predmety, ktoré by sa do batožiny hostí dostať nemali.

Wellness Heaven, nemecký sprievodca spa a luxusnými hotelmi, uskutočnil zaujímavý prieskum. 1376 riaditeľov sa spýtali na to, podľa vlastnej skúsenosti ktoré veci miznú najčastejšie z izieb ich hotelov.

Podľa odpovedí to vychádza tak, že hostia sa ani doma nechcú zriecť pohodlia päťhviezdičkových hotelov, lebo

VÄČŠINA RIADITEĽOV OZNAČILA ZA NAJOBĽÚBENEJŠÍ „SUVENÍR“ UTERÁKY A ŽUPANY.

Foto: Shutterstock

Okrem nich často miznú z izieb aj vešiaky, perá, kozmetické výrobky, batérie a prekvapujúco aj príbory.

Na druhej strane prikrývky, vankúše a kuchynský riad sú relatívne v bezpečí, podobne ako kávovary, hoci sa už stali aj také prípady, keď si ich hostia vzali so sebou.

VÝNIMKOU NIE SÚ ANI UMELECKÉ DIELA. ZNIE TO ZARÁŽAJÚCO, ALE ASI ŠTVRTINA HOSTÍ SA POKÚSI Z HOTELA UKRADNÚŤ NEJAKÉ UMELECKÉ DIELO.

V päťhviezdičkových hoteloch k podobným incidentom dochádza s viac ako štvornásobne väčšou pravdepodobnosťou, ako vo štvorhviezdičkových.

Z článku New York Post sa dozviete aj to, že hostia luxusných hotelov sú šesťkrát náchylnejší odložiť si do vlastného kufra tablet ubytovacieho zariadenia, ako tí vo štvorhviezdičkových hoteloch.

AK BY TO NESTAČILO: POKÚSILI SA UŽ AJ O UKRADNUTIE TELEVÍZORA ČI MATRACA.

Podľa hotelových pracovníkov sa tieto prípady stávajú bežne v strede noci, keď už výťahy vedúce do parkovísk bývajú prázdne.

Oveľa ťažšie si je predstaviť, že traja muži, oblečení v overaloch, si v jednom hoteli zrazu vyhliadli klavír v lobby:

„Keď som prešiel cez lobby hotela, niečo sa mi zdalo byť podozrivé. Onedlho som sa dozvedel, že traja muži v overaloch si odtiaľ jednoducho vyniesli klavír. Nikdy viac sme náš hudobný nástroj nevideli“,

povedal istý riaditeľ hotelu v Taliansku.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET