HYBAJ NA BEŽKY!

Keď sa krajina opäť zabalí do bielej prikrývky, máme chuť vybrať sa do prírody a pokochať sa zasneženou krajinou. Ak máte potrebu premeniť tukové zásoby na pevné svaly, obujte si bežky. Bežecké lyžovanie patrí k najzdravším zimným aktivitám. Pri tomto športe tak netrpia vaše kĺby a zároveň si precvičíte celé telo. Navyše sa po vyplavení endorfínov budete cítiť fantasticky.

Foto: Za horami, za dolami

Bežkovanie je ideálny zimný šport pre všetky vekové kategórie. Navyše v posledných rokoch priťahuje stále viac nadšencov. Nepochybne k tomu prispela pandémia, vďaka čomu veľa športovcov zistilo, že na bežkách posunú vpred svoju fyzickú kondíciu a zároveň sa ocitnú v srdci prírody a môžu spoznávať viaceré kúty Slovenska.

O pozitívnych účinkoch bežkovania sme už písali. Okrem toho, že niečo spravíte pre svoje telo a myseľ, pri troche šťastia môžete aj niečo vyhrať. Po veľkom úspechu jesennej výzvy HYBAJ NA BAJK na Slovensko prichádza staronová výzva - HYBAJ NA BEŽKY.

Ako sa zapojiť?

Foto: Za horami, za dolami

S výzvou Hybaj na bežky prichádza Banskobystrický samosprávny kraj. Práve ten sa pýši obrovskými možnosťami zimných bežeckých tratí. A tak jediné, čo musíte spraviť, je vybrať sa sem bežkovať a popri tom sa odfotiť. Vašu fotku si následne pridajte na Instagram a nezabudnite na to najdôležitejšie – označiť súťaž hashtagom #hybajnabezky a #zahoramizadolami. Kým vám to bude počasie a hlavne snehové podmienky dovoľovať, vyskúšajte čo najviac lokalít a odvšadiaľ si spravte fotku. Nielenže tak zvýšite svoju šancu na výhru, ale možno inšpirujete svoju rodinu či priateľov, aby sa k vám pridali a viac sa hýbali.

Ktoré fotky spĺňajú podmienky?

Je úplne na vás, ako budú vyzerať vaše fotky. Dôležité je, aby bolo jasne vidieť, že bežkujete na niektorej z našich bežkárskych tratí. Či už budete na fotke aj vy, alebo len vaše bežky s krásnou slovenskou prírodou, je na vás.

Pravidlá a pokyny

Výzva bola odštartovaná 26. decembra 2022 a potrvá do 2. apríla 2023. Od tohto dňa bude v žrebovaní každá fotka počas nadchádzajúcich 13 pondelkov, počnúc pondelkom 2. januára. Každý týždeň sa vyžrebuje jeden šťastlivec, ktorý v danom týždni uverejnil svoju fotku na Instagrame so spomínanými hashtagmi.

To najlepšie na záver: Čo môžete vyhrať?

Foto: Za horami, za dolami

Počas jednotlivých týždňov budú na vás čakať balíčky s praktickými produktmi. Napríklad outdoorová fľaša alebo funkčná čelenka v dizajne Za horami, za dolami. Ceny do súťaže venuje krajská organizácia cestovného ruchu Banskobystrický kraj Turizmus a oblastné organizácie cestovného ruchu na území kraja Za horami, za dolami. Zo všetkých súťažiacich, ktorí sa do súťaže od 26. decembra do 2. apríla zapoja, bude vyžrebovaný 3. apríla 2023 jeden výherca, ktorý vyhrá nákup outdoorového oblečenia alebo športového výstroja podľa vlastného výberu v hodnote 300 eur.

AMI MÉG ÉRDEKELHET