Itt forgott a legújabb Indiana Jones

Rejtélyes és ősi tájak: Egyiptom, Skócia, Szicília...

Glasgow
Fotó: Shutterstock

Harrison Ford és az általa megelevenedő Indiana Jones titokzatos és gyönyörű tájakra repíti el a nézőt. De lássuk, hol forgatták a legújabb Indy-filmet!

Tuktukos üldözés Egyiptomban

Fotó: Shutterstock

Bár a 2008-as filmet javarészt az Egyesült Államokban készítették, záróakkordjában szédítő tájakon, több kontinensen búcsúztunk el a szereplőktől. A 2023-as film többek között Egyiptomba kalauzol minket, ahol először egy fordulatos tuktukos üldözés keretében forgatják fel a zsúfolt utcákat, majd a legendás ostor egy veszélyesnek ígérkező kocsmai jelenetben vág rendet a rosszfiúk között.

​Szicíliai bujkálás

Fotó: Shutterstock

Maniace vára

Az olasz csizma csúcsánál található, meseszép sziget fontos állomása a történetnek. A forgatáson itt – az egyik csodálatos helyszínről a másikra vonulva – több mint 600 fő vett részt. Az ötödik Indiana Jones filmben feltűnik Siracusa és egyik nevezetessége, a Maniace vár, továbbá olyan turisztikai látványosságok, mint a Grotta Dei Cordari-barlang, illetve Cefalù és Marsala városa.

Skótok zord földje
A sors tárcsája alkotói biztosra mentek, a film minden egyes jelenetéhez tökéletes helyszíneket kerestek. Nem csoda hát, hogy a magával ragadó, jellegzetes Skóciát keresztül-kasul beutazták. A képkockákon megelevenedik az ikonikus Leaderfoot vasúti viadukt, illetve a bájos mezőváros, Biggar. Glasgow egyik főutcája, a St. Vincent street is szerepet kap, így tehát aki Dr. Jones nyomdokaiba vágyik, Skóciában megtalálja számítását!

www.youtube.com

The Making of Indiana Jones and the Dial of Destiny (Full Movie Documentary) ~ Harrison Ford Indy 5
AMI MÉG ÉRDEKELHET