A legbiztonságosabb országok egyikébe utaznál idén? Ezek azok

A tavaly első helyen végző Hollandia jelentősen visszacsúszott.

Toronto, Kanada

Fotó: Unsplash

Számos fontos szempontot tartunk figyelemben egy utazás megtervezésekor. A költségek, a látnivalók és elsősorban az is fontos, mennyire biztonságos az adott hely. A Berkshire Hathaway Travel Protection nemrég közzétett jelentéséből kiderül, melyek a legbiztonságosabb úti célok 2024-ben.


Fotó: Shutterstock

A kanadai zászló Vancouverben

A Travel + Leisure cikkében közzétett listát a Global Peace Index adatai és az amerikai külügyminisztérium utasbiztonsági értékelései alapján, valamint az utazók visszajelzéseit figyelembe véve készítették el.

A legbiztonságosabb városok: Itt nem eshet bajunk: TOP 20 biztonságos város

Az utasbiztosításokkal foglalkozó amerikai cég szerint azok a helyek biztonságosak, ahol minden ember szabadon mozoghat, megkülönböztetés és zaklatás nélkül. Emellett fontos szempont az egészség védelme, az alacsony terrorveszély és szélsőséges időjárástól való mentesség.

Ezen szempontok alapján az idei rangsor élén Kanada áll. A tavaly még a hatodik helyen álló ország a közlekedés biztonsága, az erőszakos bűncselekmények hiánya és az egészségügyi intézkedések tekintetében is nagyon jól szerepelt, ráadásul a nők és az LMBTQ+ közösséghez tartozók számára is ez a legbiztonságosabb hely a jelentés szerint.

Fotó: Maarten van den Heuvel/Unsplash

Toronto, Kanada

A Berkshire Hathaway azonban megjegyzi, hogy érdemes figyelembe venni a lehetséges természeti katasztrófákat, mielőtt Kanadába indulunk. Ahogy azt ugyanis 2023-ban is láthattuk, az országban egyre gyakoribbak az erdőtüzek, ami önmagában veszélyes lehet, de a légúti betegségekben szenvedők számára különösen megnehezíti az utazást.

Itt pedig a legveszélyesebb országokat találod: Ezek a világ legveszélyesebb országai – megnézheted egy interaktív térképen

Fotó: Unsplash/Henrique Ferreira

Zürich, Svájc

A második helyen a tavaly még kilencedik helyen álló Svájc végzett, mely rendkívül alacsony bűnözési mutatói miatt ugrott előrébb a listában. A harmadik helyen Norvégia, a negyediken Írország, az ötödiken pedig Hollandia áll– utóbbi a megnövekedett utcai bűnözés és rendbontás miatt esett vissza tavalyi első helyéről.

A teljes rangsor 

  1. Kanada
  2. Svájc
  3. Norvégia
  4. Írország
  5. Hollandia
  6. Egyesült Királyság
  7. Portugália
  8. Dánia
  9. Izland
  10. Ausztrália
  11. Új-Zéland
  12. Japán
  13. Franciaország
  14. Spanyolország
  15. Brazília
AMI MÉG ÉRDEKELHET