Ismét karácsonyi villamos járja Pozsony utcáit

Ráadásul teljesen ingyen felszállhatunk rá.

karácsonyi villamos

A már hagyományosnak számító karácsonyi járat idén Mikulás napján bukkant fel először. A pozsonyi önkormányzat úgy döntött, nem köti jegyhez az ünnepi utazást, így bárki kedve szerint felszállhat a kidekorált villamosra.

A Slovak Spectator szerint a történelmi jelentőségű Tatra K2G csuklós villamos idén a Jesenského megállóban, a Szlovák Nemzeti Színház közelében állt meg először. A minden évben más művészek által feldíszített jármű idén kívül-belül sötétzöld alapon piros mintás, az utastérben pedig karácsonyfadíszek és fenyőágak tömkelege fokozza az ünnepi hangulatot.

Fotó: Shutterstock

Ilyen volt a tavalyi karácsonyi villamos Pozsonyban

Az adventi villamosra a helyi önkormányzat karácsonyi ajándékaként már sok éve bárki ingyenesen felszállhat.

Matúš Vallo polgármester szerint a jármű hozzájárul egy valódi, boldog találkozásokkal és kedves emlékekkel teli karácsonyi élményhez.

A villamos a Jesenského – Námestie SNP – Kapucínska – Nábrežie – Jesenského útvonalon, körbe-körbe járja Pozsony belvárosát. 30 percenként indul, és kezdetben csak december 9-én és 13-án jár majd.

Riding a Christmas Tram in Bratislava, Slovakia, listening to Feliz Navidad.

Christmas Tram in Bratislava

December 16-tól kezdve viszont rendszeresebben találkozhatunk vele: hétköznap 16:00 és 20:00 között, hétvégén pedig 12:00 és 20:00 között szállhatunk rá fel. December 24-én értelemszerűen nem jár majd, de addigra már úgyis elkészül a saját karácsonyi dekorációnk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET