Ezekért az ételekért volt oda Chaplin és Mark Twain

Charlie Chaplin az Aranyláz című 1925-ös film egyik jelenetében

De az is kiderül, mi volt Mozart vagy Virginia Woolf kedvenc étele.


Oscar Wilde: sült kacsa 

Oscar Wilde az irodalom mellett a gasztronómia területén is kereste a kiválóságot. Bár az írót gyakran lehetett látni finom borok, kaviár vagy éppen marhahús társaságában, a történelmi jegyzékek szerint a kedvence a sült kacsa volt, írja a Vocal.

Vajon ők is bepróbálkoztak az ízeltlábúakkal? 5 tradicionális rovarétel, ami Európában még kiverné a biztosítékot

 Mark Twain: osztriga

A Tom Sawyer kalandjairól is ismert amerikai író előszeretettel utazgatott a világban, de ennek során akkor honvágyat érzett néha, hogy összeállított egy 60 ételből álló listát is, mely azokat a fogásokat tartalmazta, amiket hazaérkezését követően tervezett elfogyasztani. A szalonna, az amerikai kávé vagy a vaj mellett Twain nem vetette meg a különlegesebb ételeket sem, például rajongott az osztrigáért.

Erről tanúskodik öt, a listáján megtalálható osztrigás étel: az osztrigaleves, a sült osztriga, a párolt osztriga, a Blue Point és a fél héjon sült osztriga is.

Wolfgang Amadeus Mozart: májgombóc savanyúkáposztával

A klasszikus zene egyik legnagyobb alakja, Wolfgang Amadeus Mozart személyes levelezéseiből kiderül, hogy azokban nemcsak hobbijairól, de kedvenc ételeiről is előszeretettel beszélt. Bár a zeneszerző kétségkívül szerette a bálokon felszolgált finomságokat, a kedvence a májgombóc volt, melyeket egy kis a savanyúkáposztával szeretett elfogyasztani.

Virginia Woolf: Boeuf en Daube a la Niçoise

Woolf azon írók közé tartozott, akik szerint az ételek egyértelműen hozzájárulnak a kreativitáshoz. Az írónő előszeretettel mesélt részletekbe menően egy-egy különleges ételről, a francia konyha pedig eléggé közel állt a szívéhez. Abban az időszakban nagy népszerűségnek örvendett a Boeuf en Daube a la Niçoise, azaz a zöldségekkel töltött marhahús, melyet gyakran egy pohár vörösborral öblített le.

És azt tudtad, hogy miket esznek a fagyos szigetvilág lakói? Tradicionális inuit fogások a jég birodalmából

Charlie Chaplin: Báránypörkölt és curry 

A legendás színész alakításaihoz nemcsak tehetségre, de elég energiára is szüksége volt. A feljegyzések szerint pedig ezt olyan tápláló, húsos ételekből nyerte, mint a szívmelengető báránypörkölt, vagy éppen az Angliát akkor meghódító curry.

TikTok-videónkban még több híres történelmi személy kedvenc ételeit mutatjuk be : 

@drive.magazine Legyen második rész?😋🍗#drivemagazine#világ#fyp#erdekessegek#ember#történelem#történelmiszemélyek#hírességek#étel#kedvenc♬ eredeti hang - Drive Magazine

Getty Images

AMI MÉG ÉRDEKELHET