Kerekes Vica kedvenc magyar helyei

Nem kell mindig messzire menni...

Badacsony
Fotó: Shutterstock

Szlovákiai magyarként Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon is feltűnt már filmekben és sorozatokban. Kerekes Vica a közelmúltban lakóautóval járta be Magyarországot, imádja a hagyományos konyhát, a vonatozás és a kávézás pedig számára rituálé. Most pedig elárulta a Drive magazinnak a kedvenc magyarországi helyeit.

Kerekes Vica kedvenc magyarországi helyei

Somló – Egy varázslatos és spirituális hely.

Szeged – Ez a város annyira vonz, hogy akár élni is tudnék ott. Szívélyes és nyitott hely, csodálatos épületekkel és pezsgő kulturális élettel.

Fotó: Shutterstock

Szeged élhető város

Badacsony – A Balaton északi partja Toscanára emlékeztet. A turisták főleg a lenyűgöző, szokatlan táj, a kiváló gasztronómia és a nagyszerű borok miatt kedvelik.

Hortobágy – Egy síkság, amelyen állva az ember felteszi magának a kérdést: „Mit csinálok itt, és mit ad ez nekem?” Körös-körül semmi más, csak a végtelen síkság. Úgy érezhetjük, a világ végén járunk.

Fotó: Shutterstock

Ház a Hortobágyon

És kedvenc, nem magyarországi városa: Fülek

Nógrád egyik jelentős városa a Cserhát-hegység peremén fekszik. A várost említő első írásos feljegyzés a 13. század első feléből származik. A 17. században a régió vallási, kulturális és kereskedelmi központja volt. A turistákat jelenleg leginkább a füleki vár vonzza, amely egy vulkáni tufakúpon áll. Érdemes megcsodálni a kúriákat és a barokk stílusú Berchtold-kastélyt is.

Fotó: Shutterstock

Ő Kerekes Vica:

Kerekes Vica (42) 1981-ben született Füleken. Tanulmányait a Pozsonyi Színművészeti Főiskolán végezte, több mint 80 szlovák, cseh, magyar, német, osztrák és amerikai filmben és sorozatban szerepelt. Legutóbb A szolgálólány és a Hétköznapi kudarcok c. filmekben láthattuk. A színjátszás mellett színjátszótanfolyamokat is vezet. Szlovákiai magyarként nem szereti az egészségtelen nacionalizmust, nézete szerint Európában meg kellene őriznünk a kultúrák és szokások sokféleségét.

AMI MÉG ÉRDEKELHET