A 4 legjobb olcsó étterem Koppenhágában

Ha ennél egy jót a dán fővárosban.

színes házak koppenhágában

Koppenhága híres kiváló gasztronómiájáról. Bár több Michelin-csillagos, magasabb árfekvésű étterem is található a városban, szerencsére helyi viszonyokhoz képest kevés pénzért is ehetünk igazán finomat. Az Independent összeállítása alapján mutatjuk a 4 legjobb ár-érték arányú éttermet és kávézót Dánia fővárosában.

​Lille Petra

Ez a kedves, reggelire és ebédre specializálódott hely közvetlenül a város központjában található. Beltere elegáns, mégis otthonos, az asztalok nagy része jó időben pedig az udvaron, a fák lombjai alatt található. A rövid, de annál komplexebb menü az évszakokkal változik, de a chiakása, a rozsos avokádó és a lazac valamilyen formában mindig ott van az étlapon. A hely szezonális specialitása a ropogós belga gofri garnélarákkal, borsóval, fűszernövényekkel és lágytojással.

​Café Slusen

Ha kicsit letérnénk a turisták által megszokott ösvényről, menjünk a kikötői busszal Teglholmenbe, sétáljunk körülbelül tíz percet, majd keljünk át a keskeny gyaloghídon, és már el is értük a Café Slusent. A hely nem kifejezetten divatos, inkább csak egy letisztult vízparti bádogkunyhó nagy terasszal, a koncepció viszont magáért beszél. Kiváló minőségű spanyol és portugál halkonzervek közül választhatunk, amiket mindig kovászos kenyérrel, citrommal, majonézzel és salsával együtt szolgálnak fel. Emellett ráadásul kiváló kávét is főznek.

​Reffen

A nyári hónapokban a Refshaleoen-sziget egykori hajógyára a város egyik legnyüzsgőbb helyévé válik. Ennek fő oka az, hogy itt található a Reffen, ami a skandináv országok legnagyobb street food-piaca. A régi szállítókonténerekben kialakított helyen összesen negyven különböző ételstand és bár található, amik a nemzetközi konyha ételeinek hihetetlenül széles választékát vonultatják fel. A nepáli húsos táskától a louisianai tengeri ételeken át a hagyományos kurd fogásokig szinte bármivel találkozhatunk itt.

Café Baaden

Koppenhága központjából metróval nagyjából tíz perc alatt eljuthatunk az Øresund-szoroshoz. Ha már itt vagyunk, a festői szépségű parton álljunk meg ebédelni a Café Baadenben! A kis úszó étteremben egyszerű, de ízletes ételeket (például szendvicseket, burgereket, salátákat) szolgálnak fel. Ami viszont igazán különlegessé teszi a Baadent, az a lokáció – a felső szintről elképesztő kilátás nyílik a Dániát Svédországgal összekötő, grandiózus Øresund-hídra.


AMI MÉG ÉRDEKELHET