Dubajon túl: 4 kiváló közel-keleti úti cél őszre

Fotó: Shutterstock

Ha már unalmas, hogy a csapból is a luxusváros folyik, mutatunk pár közel-keleti nyaralóhelyet, amiket érdemes meglátogatni.

Izrael

Fotó: Shutterstock

Holt-tenger, Izrael

Izraelbe az év bármely szakában érdemes elutazni, elképesztően sok programmal, látványossággal és múzeummal találkozhatunk. Mindenképp nézzük meg Tel Aviv óvárosát és Jeruzsálemet, és próbáljunk meg beiktatni egy fürdőzést a Holt-tengeren is! Arra érdemes felkészülni, hogy országszerte sok katonával lehet találkozni, illetve a pénteki naplementéttől szombat estig minden zárva van a sabbat miatt.

Kuvait

Shutterstock

Kuvaitváros

A Kuwait Towers Kuvait fővárosának (Kuvaitváros) legnépszerűbb látványossága. A torony alatt ráadásul egy vízipark várja a gyerekeket és felnőtteket, ezért ha családdal nyaralunk, akár ez a park is lehet a bázisunk.

Az apró közel-keleti ország nem hívogat annyi látnivalóval és programmal, mint a többi szomszédja, de nyugalma és jó klímája miatt érdemes Kuvaitba szervezni akár az őszi szünetet is. A modern város azért megőrzött néhány olyan kulturális örökséget, ami miatt szeretünk keletre utazni: remek bazárok, gyönyörű mecsetek, és persze a helyi gasztronómiát is érdemes végigkóstolni.

Omán

Fotó: Shutterstock

Az Omán-öböl partján fekvő fővárosban, Maszkatban még a karácsonyi-szilveszteri időszakban is a strandon élvezhetjük a napsütést – mindössze 15 percre a repülőtértől.

A Chedi Muscat gyerekmenüjével és családi medencéjével tökéletes szállás a kisgyermekesnek, nagyobbakkal viszont már érdemes a Six Senses Zighy Bay-ben szobát foglalni: egy elegáns szálloda vízi sportokkal, búvárközponttal, törökfürdővel és szaunával.

Ugyanitt a standprogramokon túl egy hagyományos Dhow-hajókiránduláson is részt vehetünk a Marina Bandar Al Rowdha kikötőből. Szinte kötelező kipróbálni az éjszakai csillagnézést és a tevelovaglást a Wahiba Sandsban, a szabályos homokdűnék óceánjában.

Bahrein

Shutterstock

Bahrein szigetország a Perzsa-öbölben, ami egyszerre hordozza a modern és az ősi hagyományokat. A látványosságokra elég 1-2 napot szánni, a maradék időt érdemes a tengerparton sütkérezve tölteni. Két világörökség van az országban, az egyik az ősi gyöngyhalászatnak állít emléket a Perzsa-öbölben, míg a másik látványosság a bahreini erőd , egy régészeti lelőhely ahol már a bronzkorból származó leleteket is találtak.

AMI MÉG ÉRDEKELHET