Ak ste vegetariáni, týchto 5 krajín sa oplatí vyhľadať

Na týchto miestach si môžete vyberať z tých najchutnejších bezmäsitých chodov.

Foto: Shuttertock

Ak sa stravujete bez mäsa alebo dokonca ste úplne na rastlinnej strave, pred vycestovaním sa oplatí vybrať si cieľ cesty na základe toho, v ktorej krajine sa dobre najete – bez mäsa.

MEXIKO

Foto: Shuttertock

Mexiko je gastronomický raj. O tom sa nedá polemizovať medzi „mäsožravcami”, ani medzi vegetariánmi. Každý si tu nájde to, čo sa mu do jedálnička hodí. Strava je tradičná, lokálna a ešte aj veľmi chutná. Aj keď základ tradične ponúkaných jedál v mestách na vidieku alebo v malých dedinách tvorí spravidla bravčové alebo iné mäso, vo väčších mestách ako je Mexiko City, Tulum, či Cancun nájdete aj množstvo bezmäsitých možností z úžasných, čerstvých a lokálnych surovín.

ESTÓNSKO

V hlavnom meste Estónska v Taline, v pomere k jeho veľkosti, nájdete množstvo bio-reštaurácií, ktoré ponúkajú vegánske a vegetariánske jedlá z miestnych surovín. Krajina ležiaca na brehu Baltského mora sa nachádza v studenom podnebnom pásme, preto jej kuchyňa ponúka množstvo výživnej zeleniny: zemiaky, mrkvu, cviklu, koreňovú zeleninu, na dochutenie zelenú cibuľku a kôpor a k tomu majú aj vynikajúcich moderných kuchárov. V historickom centre Talinu nechýbajú ani kaviarne, ktoré poslúžia všetkým vegánskym milovníkom sladkostí svojimi pekárenskými výrobkami. Všetko potrebné pre bezmäsité alebo len rastlinné jedlá nájdete aj v miestnych potravinách a na trhoch.

HOLANDSKO

Foto: Shutterstock

Holandsko je krajina veľmi priateľská k vegetariánom. V takmer každej miestnej kaviarni alebo v hoteloch tu nájdete úžasné bezmäsité raňajky. Lokálne chleby a syry sú božské, a keďže majú blízko more, ten, kto konzumuje aj ryby, si môže vybrať aj z nich. Veľmi sa tu podporuje aj zdravý životný štýl a tomu sa prispôsobujú aj reštaurácie. A ak by ani toto nestačilo, tým, že je krajina veľmi multikultúrna, prichádzajú na scénu rôzne medzinárodné kuchyne. Môžete si vyberať zo židovskej, indickej a talianskej kuchyne, kde určite vždy nájdete dobroty bez mäsa.

THAJSKO

Foto: Shuttertock

Krajina arašidov, cestovín, vajec a tofu je legendárna hlavne kvôli jedlám, ktoré obsahujú ryžu. Aj v Európe môžete konzumovať množstvo thajských jedál bez mäsa, ale mnohé obsahujú rybiu omáčku, takže na toto si dajte pozor. A ako dezert vám netreba nič iné ako množstvo chutného a osviežujúceho ovocia.

SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ

Je to obrovská krajina, ozajstný taviaci kotol, v ktorom sa reprezentuje každý národ a tak sa nečudujte, že aj výber je obrovský – zo všetkého. Ak cestujete do Ameriky, vôbec sa netreba obávať, že nenájdete bezmäsité jedlá. V reštauráciách, ale aj na pultoch obchodov, vás čaká obrovská ponuka, ktorá môže byť až mätúca. Samozrejme, najlepšie reštaurácie nájdete vo veľkomestách, ale ak by ste sa vydali na okružnú cestu, aj tak si môžete vybrať z rôznych šalátov, alebo špecialít niektorej národnej kuchyne.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET