Taiwan – „krásny ostrov“

Na tomto ostrove môžete objaviť tisíc tvárí krásy: čarovnú prírodu, pestrú kultúru a lahodnú gastronómiu.

Foto: Unsplash / Andy Wang

V juhovýchodnej Ázii leží ostrov Taiwan, tiež známy, ako „Ilha Formosa“, čiže krásny ostrov, ako ho pomenovali portugalskí objavitelia zo 16. storočia.

Národné palácové múzeum – Tchaj-pej

Foto: Unsplash / Timo Volz

Múzeum cisárskeho paláca v Tchaj-peji je top atrakciou hlavného mesta Taiwanu. Je pokladnicou čínskej kultúry a histórie, pokrýva vývoj čínskej civilizácie od neolitu až po zvrhnutie dynastie Čching v roku 1911. Zbierku múzea tvoria hlavne bronzové sochy, kaligrafie, maľby, keramiky, vzácne knihy, historické dokumenty, šperky, oblečenia a ich doplnky.

Foto: Unsplash / shun idota

Jioufen – esencia taiwanskej tradície

Pôvodne zlatokopecká horská osada dnes je mestskou časťou New Taipei City. Mesto je známe svojimi úzkymi uličkami, ktoré sú osvetlené čínskymi lampášmi. Nachádzajú sa tu tradičné obchody a čajovne, kde si turisti môžu vychutnať čaje a miestne špeciality, pričom si môžu užívať nádherný výhľad na severné pobrežie Taiwanu. Večerná prehliadka mesta určite stojí za to, keďže celé mesto je osvetlené červenými a oranžovými svetlami.

Kláštor Fo Guang Shan

Foto: Unsplash / Roméo A

Neďaleko od hlavného mesta Tchaj-pej sa nachádza kláštor Fo Guang Shan (Žiarivá hora), ktorého blízkosti je nádherný vodopád Shifen. Pýchou kláštora je stometrová socha Buddhu, okolo ktorej je ešte päťsto menších sôch. Veriaci tam často chodia na púť, a v ich viere má kláštor významné miesto. Návštevníci navyše majú nádherný výhľad na rieku Gaoping, ktorá tečie pod kláštorom.

Národný park Yangmingshan

Národný park Yangmingshan s horami vulkanického pôvodu sa nachádza severne od hlavného mesta Tchaj-pej. Podnebie na Taiwane je subtropické až tropické, letá sú horúce a dlhé. Hory Shamao, Qixing, Datung a Guanyin ponúkajú nielen krásnu prírodu, ale aj príjemnú klímu. Vďaka tomu je park Yangmingshan obľúbeným letoviskom a miestni obyvatelia sa cez víkendy vydávajú na jednu z jeho početných turistických trás.

Foto: Unsplash / Treddy Chen

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET