Možnosti plávania v krytých plavárňach v Bratislave

Leto je vždy o tom tráviť čas pri a vo vode. Či už ste boli pri slovenských jazerách alebo pri jazerách v okolitých krajinách, alebo ste trávili dovolenku pri mori, možno vám plávanie prirástlo k srdcu. Aké máte možnosti plávania aj v škaredom a chladnejšom počasí v našom hlavnom meste?

Foto: Slovnaft

Plávanie odporučí doktor asi každému z nás. Úľava na chrbticu, zdravie pre svaly, kardiovaskulárny systém a celkové precvičenie tela dávajú tomuto športu nesporné výhody – bez ohľadu na vek, kondíciu či hmotnosť. Ak žijete v Bratislave a okolí, či prídete sem na výlet alebo za prácou, toto sú možnosti, ako si môžete ísť zaplávať do krytých bazénov nášho hlavného mesta.

Plaváreň Pasienky

Foto: Zora Paulinová

Jediný 50-metrový bazén Bratislavy aktuálne (september 2023) prechádza rekonštrukciou. Po polstoročí prevádzky to už bolo nevyhnutné a s investíciou viac než 980 000 eur dostane plaváreň nový vzhľad, ale aj technológiu, ktorá tu je už od 70. rokov. Miesto, kde sa odohralo viac ako 60 ročníkov Veľkej ceny Slovenska, dostane teda k svojim päťdesiatinám ten najlepší darček – nové šaty. Plaváreň by sa pre verejnosť mala otvoriť v priebehu prvých mesiacov roka 2024.

Adresa: Junácka 4

Bazén Central

Foto: Golem Club

Náhradou v tejto lokalite je bazén Central, ktorý sa nachádza na území kedysi známej plavárne Bratislavy. Dvadsaťpäťmetrový bazén so šiestimi dráhami je otvorený od 6.00 do 22.00, cez víkendy sa otvára o dve hodiny neskôr. Deti do 12 rokov tu môžu využiť päť metrov dlhý detský bazén.

Adresa: Metodova 6

Plaváreň Karloveská

Foto: IUVENTA

Druhou, z technických príčin od júna 2023 zatvorenou plavárňou je 25-metrový bazén IUVENTY. Národný inštitút vzdelávania a mládeže zatiaľ neuviedol, kedy plaváreň medzi Karlovou Vsou a Dúbravkou opätovne otvorí.

Adresa: Karloveská 64

Bazén Bory

Foto: Golem Club

Náhradou na plávanie v severozápadnej Bratislave je Golem Club v Bory Mall. V pracovné dni je otvorený od šiestej a cez víkendy od ôsmej rána až do desiatej večer. Jeden a polhodinový vstup do 25-metrového bazéna s hĺbkou 1,3 metra vám umožní zaplávať si v jednej z ôsmich dráh.

Adresa: Lamač 6780

Petržalská plaváreň

Foto: Petrzalka.sk

S dĺžkou 25 metrov je na piatich plaveckých dráhach k dispozícii nielen Petržalčanom plavecký bazén denne od šiestej hodiny ráno do desiatej večer. K nemu je bonusom relaxačný bazén s vírivkou a pre deti aj detský bazén a tobogan. Ak sa vám zachce aj trochu wellnessu, tak miestny saunový svet má fínsku, parnú aj infra saunu.

Adresa: Tupolevova 3957/7b

Plaváreň Slovnaft

Foto: Slovnaft

Mestské časti Podunajské Biskupice, Vrakuňa či Ružinov, rovnako ako obyvatelia Rovinky či Dunajskej Lužnej doteraz asi najviac pociťovali nedostatok plavární v hlavnom meste. V tejto lokalite verejná plaváreň nebola dostupná. Od 2. 9. 2023 sa to však mení. Spoločnosť Slovnaft otvára svoju plaváreň vo Vlčom Hrdle počas víkendov a sviatkov verejnosti. Bazén s dĺžkou 25 metrov má počiatočnú hĺbku 1,5 a maximálnu 3,8 m. V pilotnom projekte bude otvorená cez soboty, nedele a sviatky od 10.00 do 19.00. Jeden vstup trvá 1,5 hodiny a dospelí zaň zaplatia 5,50 eur, kým ZŤP, dôchodcovia a deti do 15 rokov v sprievode dospelej osoby 3,50 eur.

Adresa: Vlčie hrdlo 50A

AMI MÉG ÉRDEKELHET