DEŇ SO ŠĽACHTOU ČI DRAKMI

Leto opäť roztancujú hudobné festivaly. Špeciálne podujatia si pripravili aj hrady a zámky.

Foto: Dračie dni


DRAČIE DNI, HRAD ČERVENÝ KAMEŇ, 2. – 3. JÚLA 2022

www.youtube.com

Dračie dni na Červenom kameni 2021

Dva dni plné rozprávok a legiend čakajú návštevníkov podujatia Dračie dni na Hrade Červený Kameň. Pre rodiny s deťmi sú pripravené hry, rozprávkové predstavenia a ďalšie sprievodné podujatia.

HRADNÉ SLÁVNOSTI, HRAD STARÁ ĽUBOVŇA, 29. – 31. JÚLA 2022

Foto: Ľubovnianske múzeum

Nadšenci histórie si zasa prídu na svoje na Hrade Stará Ľubovňa. Na konci júla budú môcť vďaka podujatiu Hradné slávnosti nahliadnuť do šľachtickej kuchyne či pozrieť si šermiarske a sokoliarske vystúpenia. Pre návštevníkov je pripravený aj maškarný bál.

FESTIVAL POHODA, LETISKO TRENČÍN, 7. – 9. JÚLA 2022

www.youtube.com

Pohoda festival 2022 spot

Po dvoch pandemických rokoch je najväčší multižánrový festival na Slovensku späť v plnej sile. Pohoda 2022 sa bude niesť v znamení veľkého návratu. Po deviatich rokoch vystúpi ako jeden z headlinerov Nick Cave so skupinou The Bad Seeds. O výživnú dávku humoru sa na konci leta postarajú umelci z celého sveta.

KREMNICKÉ GAGY, KREMNICA, 26. – 28. AUGUSTA 2022

Foto: Kremnické gagy

Festival Kremnické gagy je každoročne synonymom kultivovanej zábavy, situovanej v centre starobylého banského mesta Kremnica, kde dodnes sídli najstaršia funkčná mincovňa v Európe.

MAREK HUDEC: UZOL, ABSYNT

Foto: Absynt

Príbeh mesta, ktoré bolo svedkom nacistických zločinov a neskôr ľahlo popolom po americkom bombardovaní. O tom, ako sa zmenili Nové Zámky, ktoré po druhej svetovej vojne prirovnávali k Sodome a Gomore, píše v knihe Uzol Marek Hudec.

DUŠAN ŠTRAUS: SO SLONOM NA PLECIACH, IKAR

Foto: Ikar

Autentické svedectvo o živote v sekte opisuje Dušan Štraus v knihe So slonom na pleciach. Čitateľ tak môže nazrieť do mysle otca rodiny, ovládaného deštruktívnou manipuláciou a slepou dôverou.

AMI MÉG ÉRDEKELHET