Ľadové mestečko v Brezne

Foto: Horehronie.sk

Predstava slovného spojenia rozprávkové ľadové mestečko v mnohým z nás síce môže pripomenúť záber z amerického filmu, avšak pre zážitok z neho nemusíte cestovať za oceán. Ľadové mestečko ako vystrihnuté z rozprávky nájdete aj na námestí v Brezne.

Predvianočná atmosféra pod Nízkymi Tatrami

Miestni i návštevníci regiónu sa aj tento rok počas predvianočného, ale i vianočného času majú na čo tešiť: námestie Brezna sa v tieto dni mení na čarovné ľadové klzisko sprevádzané kultúrnym programom, pri ktorom si príde na svoje naozaj každý.

Foto: Horehronie.sk

Dobrou a praktickou správou je, že v blízkosti ľadovej plochy s rozlohou viac ako 300 m2 sa bude dokonca nachádzať požičovňa korčúľ, v ktorej budú k dispozícii korčule pre malých i veľkých, a tiež pomôcky na učenie sa pre tých, ktorí s korčuľovaním len začínajú, alebo možno vďaka tejto príležitosti majú v pláne začať.

Kultúrna časť ľadovej krásy

Keďže cieľom tohto projektu je ponúknuť príjemne strávený čas na Horehroní, výber kultúrneho programu je starostlivo vybraný tak, aby si na svoje prišlo čo najviac nadšencov: koncerty, divadelné predstavenia, či dokonca krasokorčuliarska exhibícia.

Foto: Horehronie.sk

Súčasťou atmosféry budú aj trhy s regionálnymi produktami i občerstvením, ktoré sú ideálnym miestom na láskavé stretnutia s priateľmi a blízkymi. Pre zvečnenie zážitkov pribudne i fotopoint v podobe historických kovových saní.

Z Bystrej doliny Klziskobusom

Hostia ubytovaní v Bystrej doline majú navyše možnosť využiť služby Klziskobusu, a pohodne sa tak odviezť do centra i späť. Aby toho nebolo málo, v sídle Infocentra vo zvonici bude počas celej zimnej sezóny pre verejnosť otvorené výdajné okienko Mestskej veže, v ktorom si prídu na svoje tí, ktorí majú chuť zohriať sa teplým nápojom, ale aj takí, ktorí majú radi suveníry.

Viac o Ľadovom mestečku a jeho sprievodnom programe sa dozviete na www.brezno.sk, i mobilnej aplikácii mesta Brezno.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET