Hiába hibrid, a Lamborghini Urus SE-t 800 ló húzza

Akár 60 kilométert is meg tud tenni elektromos üzemmódban.

Lamborghini Urus SE

Egyre több luxusmárka száll be a villany- vagy hibrid meghajtású autók gyártásába. Nemrég a Ferrari jelentette be szándékait, a napokban pedig a Lamborghini második plug-in modelljéről derültek ki részletek.

Míg az olasz luxusmárka első hibridje, a Revuelto egy színtisztán új modell volt, a most megjelenő Urus SE a 2022-ben megjelent Urus S továbbfejlesztett verziója.

Az elektromos energiát a csomagtér padlója és az elektronikus vezérlésű hátsó differenciálmű közé beillesztett, 25,9 kWh kapacitású Li-Ion akkucsomag biztosítja, írja a vezess.hu elemzése.

Ez ugyanaz az egység lehet, amelyet az Audi Q7 és Q8 modellek legújabb plug-in hibrid verziói szintén megkaptak.

Ez is érdekelhet: Csalódást keltő eredményt értek el az önvezető autók egy új teszten

www.youtube.com

NEW Lamborghini URUS SE (Hybrid) Interior, Exterior and Drive

A nagy teljesítményű benzinmotorja egy 4,0 literes, V8-as erőforrás, amely 620 lóerőt képes kifejteni magából, míg a jármű maximum forgatónyomatéka 800 Nm. Ezt kiegészíti egy 141 kW-os (192 LE), 483 Nm-es villanymotor, amelyet a nyolcfokozatú automata sebességváltóba integráltak.

A villanymotor legfőbb funkciója, hogy besegítsen a turbómotornak, de önmagában is működik: a maximális sebessége 135 km/óra, amelyre 60 kilométeren át képes tartani.

Az Urus SE 3,4 mp-e van szüksége, hogy felgyorsuljon álló helyzetből a 100 km/órát, míg a 200 km/órát 11,2 másodperc alatt éri el. Ez 1,3-mal kevesebb, mint az Urus S-nél, továbbá a végsebességben is megfigyelhető egy kis eltérés: 305 helyett 312 km/órára is képes az új modell.

Ezt is olvasd el! Nemsokára valósággá válhat KITT, a Knight Rider beszélő autója

A konnektoros hibrid hajtáslánc mellé új formai jegyek

www.instagram.com

Lamborghini on Instagram: "The new Lamborghini Urus SE has arrived: the first plug-in hybrid Super SUV. New design, 800 CV of pure power, over 60 km range in electric mode, class-leading performance and driving experience. A new chapter in a story that will steal your heart. This PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) is at the top of the Urus range in terms of comfort, performance, efficiency, emissions and driving pleasure. Thanks to its "two hearts", combustion and electric, torque and power values are the highest ever, giving the SE a unique place in its class and boasting an 80 percent reduction in emissions. Want to drive beyond? Have a seat. And listen to two hearts beating as one. #Lamborghini #UrusSE #DareToLiveMore __ Urus SE: The vehicle is not yet offered for sale and is therefore not subject to Directive 1999/94/EC. The fuel consumption and emissions data are in the type of approval stage."

A hátsó részen teljesen megújult a csomagtérajtó, a lámpatestek átalakultak, és új diffúzort is beleépítettek, amely – egy átalakított szárnnyal együtt – 35%-kal növeli a leszorítóerőt. Az áramlási tulajdonságokat tovább javítják az alsó részen kialakított légkivezető nyílások és légcsatornák a fenéklemezen.

Mindez nemcsak áramvonalasabbá varázsolja az autót, hanem a fékekhez is 30 százalékkal több hűtőlevegő áramlik be, mint eddig.

Az utastérben mostantól egy 12,3 colos digitális érintőképernyő fogadja az utasokat, melyen egy vadonatúj kezelőfelület található, amely hasonló grafikát alkalmaz, mint a Revueltóé. A szellőzőrácsok, a műszerfalpanel és az ülések is vadonatúj dizájnt kaptak. A kerékméret akár 23 colig terjedhet, és több mint száz szín közül válogathat a vásárló.

A hagyományos hat üzemmód mellé a hibrid hajtáslánc négy további üzemmódot kínál, így a tulajdonosoknak bőséges választási lehetősége lesz ezen a téren is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET