Nincs új a nap alatt: nem nagy meglepetés, melyik országot választották meg 2024 legbiztonságosabb államának

2023-ban még csak a 6. helyen állt.

Vancouver naplementében

Kanadával már foglalkoztunk nemrégiben – akkor azzal az apropóval, hogy három nagyvárosuk is rákerült a világ legélhetőbb helyeinek top 10-es listájára. Most a Travel + Leisure információi szerint kiderült, amit valószínűleg eddig is sokan sejtettünk: 2024-ben Kanada a világ legbiztonságosabb országa.

Fotó: Hermes Rivera/Unsplash

A kanadai zászló

Egy utazás megtervezése során számos szempont járhat a fejünkben a költségektől a távolságig, és persze a lehetséges programok is nagyon fontosak, de valószínűleg leginkább a biztonság élvez prioritást. A Berkshire Hathaway Travel Protection most közzétette a legbiztonságosabb úti célokról szóló jelentést, immár kilencedik éve. A listát a Global Peace Index adatai és az amerikai külügyminisztérium utasbiztonsági értékelései alapján, valamint az utazók visszajelzéseit figyelembe véve készítették el.

Az utasbiztosításokkal foglalkozó amerikai cég értelmezésében azok a helyek számítanak biztonságosnak, ahol minden ember szabadon mozoghat, megkülönböztetés és zaklatás nélkül. Emellett fontos szempont az egészség védelme, az alacsony terrorveszély és szélsőséges időjárástól való mentesség.

Fotó: Neil Rosenstech/Unsplash

Banff, Kanada

Ezek alapján pedig 2024-ben Kanada áll a rangsor élén. Az ország a közlekedés biztonsága, az erőszakos bűncselekmények hiánya és az egészségügyi intézkedések tekintetében is nagyon jól szerepelt, ráadásul a nők és az LMBTQIA+ közösséghez tartozók számára is ez a legbiztonságosabb hely.

A Berkshire Hathaway azonban megjegyezte, hogy érdemes figyelembe venni a lehetséges természeti katasztrófákat, mielőtt Kanadába indulunk. Az országra ugyanis, ahogy azt 2023-ban is láthattuk, sajnos jellemzőek az erdőtüzek, ez pedig bárkire veszélyes lehet, de a légúti betegségekben szenvedők számára különösen megnehezíti az utazást.

Fotó: Kyler Nixon/Unsplash

Calgary, Kanada

Ajánljuk figyelmedbe! Montréal, az amerikai Párizs

Idén Svájc áll a második helyen: a tavaly még kilencedikként rangsorolt ország a rendkívül alacsony bűnözési mutatói miatt került előrébb. A harmadik Norvégia, a negyedik Írország, az ötödik pedig Hollandia – utóbbi az utcai bűnözés megnövekedése miatt esett vissza tavalyi első helyéről.

AMI MÉG ÉRDEKELHET