Všade (sa lyžuje) dobre, na Liptove najlepšie

Po otvorení zimnej sezóny 2023/2024 v Jasnej sa na Liptove tento víkend otvárajú ďalšie strediská na lyžovanie – a to aj to bežecké.

Foto: Visit Liptov

Bohatá snehová nádielka, ktorá začiatkom decembra zasypala Slovensko, spustila zimnú lyžiarsku sezónu. Na Liptove sa už týždeň lyžuje v najväčšom stredisku krajiny – v Jasnej. No tento týždeň sa otvárajú aj ďalšie atrakcie zimných športov.

Lyžovačka v Jasnej a svetový pohár

Foto: Visit Liptov

V prvý adventný víkend roku 2023 sa v Jasnej, kde je celkovo cez 50 kilometrov zjazdoviek, začalo vďaka snehovej pokrývke lyžovať rovno na 20 kilometroch z nich. Vrchol Chopka je lanovkami prepojený tak, že si zalyžujete na obe strany – a na juh sa zveziete do Horehronia. Už v prvý víkend bolo na zjazdovkách cez 60 cm technického a prírodného snehu a keďže počas týždňa intenzívne padali vločky, stredisko postupne otvára ďalšie zjazdovky. Od 22. decembra 2023 začnú premávať aj populárne bezplatné skibusy.

V januári čaká Jasnú výnimočná udalosť. Do strediska sa po troch rokoch vracia AUDI FIS WORLD CUP – svetový pohár v lyžovaní, ktorý sa bude odohrávať v dňoch 20. a 21. januára 2024.

Aj bežkári si už na Liptove prídu na svoje

V lokalite Zadné vody v Jasnej tento víkend otvárajú aj značené trasy bežkárskych tratí. Päť kilometrov na prírodnom snehu upravili ratrakmi a na svoje si tak prídu aj milovníci pokojnej časti Demänovskej doliny – musia sa len dopraviť až na jej samý záver. Ešte za novo postaveným rezortom Damian Jasná a útulnou Mikulášskou chatou nájdete parkovanie na ceste pod Tromi vodami – oproti Hotelu Sorea Marmot.

Foto: Visit Liptov

Ak vám postačí zabežkovať si v meste, Mesto Liptovský Mikuláš upravilo trasu cyklistického chodníku popri rieke Váh vďaka snehovej pokrývke taktiež pre bežkárov.

Ďalšie lyžiarske strediská Liptova otvárajú svoje brány

Pokiaľ si chcete vy či vaše deti skúsiť prvé metre na lyžiach, ideálnou voľbou je Ski centrum Demänová. Na miernom svahu s dvomi vlekmi si ľahko zažijete svoje prvé skúsenosti s kĺzaním sa na lyžiach a ak sa odvážite na viac, v podstate ste už na pol ceste do Jasnej.

Foto: Areál Podbreziny

Tento víkend sa otvára aj lyžiarske stredisko Opalisko v Závažnej Porube a v Športovom centre Petry Vlhovej v Liptovskom Mikuláši na Podbrezinách. Tu otvárajú 9.12.2023 o 17:00 večerným lyžovaním zadarmo.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET