Lyžiarske strediská pre všetky vekové kategórie v Belianskych Tatrách

Severovýchodným rozšírením Tatier sú úchvatné Belianske Tatry, ktorých dobre vybavené lyžiarske strediská sú veľmi obľúbené medzi domácimi i zahraničnými hosťami.

Foto: jankovar.cz

Najpopulárnejším cieľom v regióne je Ždiar, romantická obec ležiaca v malebnom prírodnom prostredí, ktorej farebné drevenice len umocňujú rozprávkovú atmosféru.

Ski centrum Strednica Ždiar

Foto: visitpoprad.sk

Ski centrum Strednica je ľahko dostupné autobusom aj autom, je jedným z najväčších lyžiarskych stredísk v Tatrách, ktorého umelo osvetlené zjazdovky umožňujú aj večerné lyžovanie. Je ideálnou voľbou pre začiatočníkov aj pokročilých, zjazdovky strednej úrovne sa nachádzajú na úpätí Belianskych Tatier. Lyžiarske svahy strediska sú pravidelne kontrolované a udržiavané, čím sú zaistené dokonalé podmienky. V prípade potreby sú zjazdovky umelo zasnežované. V lyžiarskom stredisku Strednica je k dispozícii aj lyžiarska škola, požičovňa lyžiarskeho vybavenia a servis.

Bachledka Ski & Sun

Foto: bachledka.sk

Lyžiarske stredisko Bachledka bolo v roku 2006 prepojené s lyžiarskym strediskom Jezersko, kam sa dá dostať lanovkou. Svahy Jezerska sú skôr pre pokročilých lyžiarov, zatiaľ čo svahy Bachledovej doliny sú ideálne pre začiatočníkov. V lyžiarskom stredisku Bachledka Ski & Sun sa nezabúda ani na deti, pre ktorých pripravili niekoľko atrakcií. Kým rodičia lyžujú na svahu alebo trávia čas v reštaurácii či bare, o tých najmenších sa v lyžiarskej škole SunKid stará tím vyškolených inštruktorov. V Rozprávkovom svete si deti môžu vyskúšať tubingový kurz a náučný chodník, no skvelú zábavu im poskytuje aj klzisko, bobová dráha a snowrafting. Údolie sa môže pochváliť aj neprehliadnuteľnou atrakciou: prechádzka po chodníku korunami stromov Bachledka je tiež výborným rodinným programom.

Ski centrum Strachan

Foto: skicentrumstrachan.sk

Ski centrum Strachan sa nachádza priamo v obci Ždiar. Zjazdovky sa na konci dňa čistia a ak je málo snehu, vytvorí sa dostatočné množstvo snehu pomocou snežného dela. Lyžiarske stredisko Monkova dolina sa nachádza len jeden a pol kilometra od obce a na jeho osvetlených svahoch sa dá lyžovať aj v noci. Tých, ktorí prichádzajú s deťmi, čaká množstvo služieb (lyžiarska škola, sánkarská dráha, detská zážitková dráha, požičovňa lyží). Na svoje si tu prídu aj tí, ktorí si chcú vyskúšať bežecké lyžovanie, keďže priamo pod zjazdovkami je trojkilometrová bežecká trať.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET