A legjobb magyarországi aquaparkok (nemcsak) a szlovák határ közelében

Ha egy kis vizes családi szórakozásra vágyunk, Pozsonyból vagy Délnyugat-Szlovákiából is könnyen elérhetőek a magyarországi aquaparkok. Összeállításunkban olyan magyarországi aquaparkokat mutatunk be, amelyek Szlovákiából könnyen elérhetőek, és kezeskedünk, hogy a gyerekek is úgy fogják érezni, megérte az utazás. A hazafelé úton már el fogja őket nyomni az álom.

Fotó: Aquariusspa.hu


Flexum Thermal & Spa, Mosonmagyaróvár

Fotó: Flexum Thermal & Spa

Határátkelő: Rajka, 18 kilométerre

A mosonmagyaróvári termálfürdő csak néhány kilométerre van a szlovák határtól. Az utóbbi években nagy felújításon esett át, és hét felújított medencével várja a látogatókat: van köztük ülő- és úszómedence, valamint wellness medence is.

A magas só-, magnézium-, kalcium- és fluortartalmú gyógyvíz jótékonyan hat a mozgásszervi és légúti betegségekre, valamint a gyomor- és bélproblémákra. A fürdő sok kiegészítő szolgáltatást is kínál, mint a hidroterápia, vízgyógyászati fürdő, gyógy- és frissítő masszázs, szaunavilág vagy elektroterápia. A gyógyfürdő és termálfürdő egész évben üzemel, csemetéink pedig a szökőkutas spray parkban, a csúszdákon, a 0,85 méter mély gyerekmedencében vagy a 0,35 méter mély tipegőmedencében vezethetik le fölös energiáikat.

Rába Quelle aquapark és fürdő, Győr

Fotó: Vízi Élménypark és Gyógyfürdő Győr

Határátkelő: Medve, 14 kilométerre

Ez a most felújított, egész évben nyitva tartó komplexum az első 7 csillagos tengeri témájú vízi park a világon. Az elmúlt időszakban széles körű felújításon esett át, amelynek eredménye 4,5 hektárnyi vizes szórakozás 21 medencében. Emellett exkluzív japán szaunavilág is várja a látogatókat. A termálvíz 2000 méteres mélységből tör fel, a hőmérséklete 67°C. A park fő attrakciója a szifonalakú 32 méter magas torony, ahová lift visz fel, és csodálatos panorámát kínál. Az egyedülálló toronyból 4 tobogán vezet a vízbe.

Miskolctapolcai barlangfürdő, Miskolc

Fotó: Miskolctapolca Barlangfürdő

Határátkelő: Migléc, 75 kilométerre

Már a 16. század óta közismert, hogy ez a természeti kincs jótékony hatással van az egészségre. Az egyedülálló barlangtavat sok ezer év alatt vájta ki a víz a mészkősziklák között, napjainkban pedig barlangfürdőként működik. A miskolctapolcai barlangfürdő 3,6 hektáros területén két 33-35°C-os vizű termálmedencét, római medencét, a 32°C-os vizű Csillagtermet és két másik, 29-30°C-os vizű medencét találunk. A kültéri részlegen három gyerekmedence, Tavifürdő élménymedence és úszómedence várja a látogatókat. A fürdés mellett természetesen szaunára, masszázsra, hidroterápiára is van lehetőség.

Sóstógyógyfürdő, Nyíregyháza

Fotó: Aquariusspa.hu

Határátkelő: Migléc, 100 kilométerre

A gyógyfürdő területe magában foglalja az Aquarius Aquaparkot, a Parkfürdő termálfürdőt, egyéb fürdőket, sőt, egy fürdőházat is. Az aquapark élmény- és termálfürdője több medencét, vadvízi medencét és tobogánokat kínál. Nem hiányozhat a szaunavilág és a különböző mélységű medencéket felvonultató, trópusi pihenőrésszel ellátott gyermekvilág sem. A Parkfürdő összesen nyolc medencével várja a látogatókat, beleértve egy úszómedencét, élménymedencét, gyerekmedencét és pezsgőfürdőt is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET