Menej známe vyhľadávače ubytovania

Podobne ako sa stal Google prvou voľbou pri internetových vyhľadávaniach, v oblasti ubytovania online sa stal prvou voľbou zväčša Booking. Avšak nie vždy dokáže ponúknuť to najlacnejšie a najvýhodnejšie. Aké sú ďalšie z možností rezervácie online ubytovania vo svete aj na Slovensku?

Foto: 123rf


Agoda

Foto: 123rf

Alternatívne vyhľadávače ponúkajú často zaujímavejšie ceny.

Ešte začiatkom 90. rokov vznikla v Thajsku myšlienka založiť spoločnosť v rýchlo sa rozvíjajúcom prostredí internetových prehliadačov, ktorej cieľom bolo ponúknuť informácie o ubytovaní a cestovaní v exotických krajinách. Od roku 2005 funguje pod názvom Agoda. Dnes tento portál ponúka ubytovania podobne ako Booking.com a to celkovo v 38 jazykoch, medzi nimi aj v češtine.

Expedia

Foto: 123rf

Bez ohľadu na rezerváciu ubytovania, zbaliť sa na výlet bude vždy výzvou.

Expedia je americkou alternatívou Agody. Táto firma so sídlom v Seattli ponúka okrem ubytovaní aj rezerváciu leteniek, prenájom áut či výletných plavieb.

Travelrepublic

Foto: Getty Images Hungary

Klasické dovolenkové destinácie pre Britov za výhodné ceny ponúka Travelrepublic.

Britský portál Travelrepublic dokáže taktiež prekvapiť svojou ponukou lacného ubytovania. Destinácie sú síce obmedzené viac-menej na klasické destinácie Britov v zahraničí, no o čo menej lokalít, o to výhodnejšie ponuky sa na tejto stránke dajú nájsť.

Airbnb

Foto: Getty Images Hungary

Ubytovanie priamo od domácich – to je Airbnb.

Pokiaľ ste dodnes pri hľadaní ubytovania siahli po Booking.com, najlepším spôsobom, ako rozšíriť svoje obzory, je Airbnb. Tento „Uber medzi taxikármi" v ubytovaní ponúka prenájmy bytov obyčajných ľudí aj luxusné vily – vždy si prenajímate od domácich ľudí. Prenajať si apartmán pritom často nevyžaduje žiadne stretnutie – po zaplatení online dostanete inštrukcie s tým, kde a ako sa dostanete ku kľúčom, a po odchode z pobytu ich necháte priamo na ubytovaní.

Trivago

Foto: Getty Images Hungary

Vybrali ste si dobre? Porovnajte si ceny na weboch, ktoré sa tomu venujú.

Možno ste o ňom počuli v reklame, no stránku ste nenavštívili. Rozdiel medzi inými rezervačnými portálmi a Trivagom je v tom, že vám porovná ceny ubytovaní na rôznych stránkach a ponúkne aktuálne najlepšiu ponuku. Pri hľadaní ubytovania si preto môžete po nájdení vysnívanej izby porovnať ceny na tejto webstránke pre uistenie sa, že vaša voľba je výhodná.

Tripadvisor

Foto: 123rf

Recenzie sú užitočným pomocníkom pri hľadaní ubytovania online.

Poznáte to – rezervovaná izba v realite vôbec nevyzerá tak dobre, ako na profesionálnych fotkách niekde na rezervačnom portáli. Ak si chcete porovnať reálne skúsenosti, reálne fotky a zážitky ubytovaných, siahnite po Tripadvisore. Táto stránka sama ponúka rezerváciu ubytovania – nájdete na nej recenzie, ale môžete si aj priamo rezervovať svoje bývanie počas ciest.

UbytovanieNaSlovensku

Foto: Getty Images Hungary

Od chát po kúpele – slovenské vyhľadávacie portály nesmú pri vyhľadávaní chýbať.

Aj pri cestovaní po Slovensku máme pri ubytovaní viac možností medzi rezervačnými stránkami. Zbierajú rôzne typy ubytovaní – od chát, chalúp, privátov, penziónov až po hotely a kúpele. UbytovanieNaSlovensku patrí medzi ne. Cez portál komunikujete priamo s ubytovateľmi. Komunikujete s nimi už priamo. Môžete tiež zadať kritériá dopytu po ubytovaní a ubytovatelia sa vám budú ozývať sami.

MegaUbytovanie.sk

Foto: 123rf

Víkendová chata alebo chalupa s priateľmi – vítané spestrenie bežných dní.

Alternatívou slovenskej stránky, zbierajúc rôzne ponuky ubytovania v krajine, je MegaUbytovanie. Z ponúk na Slovensku aj v Česku si sami môžete zvoliť, či hľadáte silvestrovský pobyt, chatu, drevenicu, penzión, apartmán, privát, hotel, ubytovňu či kemp.

AMI MÉG ÉRDEKELHET