4 mestá priateľské ku psom: tu môžete cestovať aj so svojím miláčikom

Kto žije so psom, ten by s ním rád aj cestoval, ale mnohé mestá ešte nie sú pripravené na cestovateľov so psími miláčikmi. Ukážeme vám, kam sa oplatí v Európe zavítať so psom!

Foto: Shutterstock

Keď cestujete so psom, tak je časť vášho program limitovaná tým, či na dané miesto môžete prísť aj so psom. Tu sú 4 mestá, kam sa oplatí cestovať so psom.

BRUGGY, BELGICKO

Foto: Luxeadventuretraveler

V čarovnom belgickom meste nemusíte našťastie zo svojich výletov vynechať štvornohých miláčikov, keďže v nádherných historických budovách v Bruggách nájdete veľa miest určených aj pre psov. Do viacerých kaviarní a reštaurácií na hlavnom námestí môžete zobrať aj svojho psa, a ak ostanete na noc, tak si viete vybrať aj hotely, kde je možné ubytovanie so psom.

BERLÍN, NEMECKO

Foto: Visit Berlin

Celé Nemecko je veľmi priateľské ku psom, ale Berlín je na prvom mieste, pretože je jedným z najpriateľskejších ku psom v rámci Európy. V nemeckom hlavnom meste nájdete veľa hotelov a reštaurácií, kam môžete prísť so psom. Ak si kúpite celodenný lístok na mestskú hromadnú dopravu, pes akejkoľvek veľkosti môže s vami cestovať zadarmo.

NEAPOL, TALIANSKO

Foto: Visit Naples

Taliani sú milovníci psov. V Neapole pocítite, že štvornohí priatelia sú vítaní v kaviarňach, v niektorých reštauráciách a ani v mestskej hromadnej doprave nie sú proti cestovaniu spolu s nimi. Treba ale poznamenať, že v meste, ktoré je na vojnovej nohe s čistotou, nie je vyriešený ani problém so psími exkrementmi.

Vyberte si niektorý z populárnych miestnych street foodov a poprechádzajte sa po príjemných uliciach, alebo choďte do nejakého psieho parku, napríklad na rohu baziliky Santa Chiara.

TALIN, ESTÓNSKO

Foto: Balticguide.ee

Čarovné, kompaktné historické staré mesto Talinu je prekvapením pre cestovateľov so psom. Veľmi milo tu privítajú štvornohých miláčikov v kaviarňach, reštauráciách a mestskej hromadnej doprave. V srdci starého mesta sú dokonca múzeá, do ktorých môžete v taške zobrať menších psíkov. Nehovoriac o kúpaliskách, ktoré môžete navštíviť so psom.

Váš miláčik si určite užije prechádzku na vrch Toompea a vy sa môžete kochať nádherným výhľadom na mesto.

AMI MÉG ÉRDEKELHET