Motokáry na ľade so zimnou lyžovačkou v Holandsku

Holandsko nepatrí medzi hegemónov zimných športov, no čo nenadelila príroda, vyrovnávajú Holanďania bodmi za kreativitu.

Foto: IceKart Rucphen-Breda

Vedeli ste, že v holandskom mestečku Rucphen blízko Bredy, nájdete jedinú skutočnú stálu dráhu pre ľadové motokáry v Európe? Na ľadovom okruhu v sedle motokáry prijímate výzvy nielen medzi sebou, ale aj sami so sebou.

Adrenalín v žilách

www.youtube.com

IceKart Rucphen - Ga de uitdaging aan!

Disciplína motokáry na ľade, alebo „ice karting" sa vzťahuje na jazdu na motokárach na zľadovatených tratiach. Je to vlastne zimná variácia tradičných motokár ako ich poznáme, ktorá poskytuje jedinečný a adrenalínový zážitok.

Motokáry na ľade využívajú zimné podmienky naplno a na zamrznutom povrchu si na úplne nové zážitky prídu aj ostrieľaní motokáristi. Klzký ľad dodáva motokáram nepredvídateľnosť a kým na asfalte sa so šmykom skamarátia len tí odvážnejší, pri motokárach na ľade to bez kontroly šmyku, alebo tiež driftu, proste nejde.

Motokáry pochopiteľne nemajú obuté „sliky“ - pneumatiky bez dezénu. Naopak – ich pneumatiky majú hroty, ktoré sa do ľadu pri konštantnej teplote mínus dva stupne Celzia doslova zahryznú.

Foto: IceKart Rucphen-Breda

A keďže zima je pre väčšinu fanúšikov motoristického športu obdobím prečkávania na ďalšiu sezónu, výletom do Rucphenu-Bredy môžete dať koniec pasívnemu čakaniu a doslova vziať volant do vlastných rúk

Jazdenie na ľadovej motokáre

Prevádzka v IceKart Rucphen-Breda je otvorená celoročne a na 300-metrovej dráhe môže naraz súťažiť až 12 ľudí. Keďže jedno kolo vám zaberie medzi 40 a 50 sekundami, zajazdíte si na jeden krát asi 12 minút. V krajine majstra formuly 1, Maxa Verstappena tak môžete ukázať svoje majstrovstvo v jazdení v skutočne náročných podmienkach. Dokonca tu organizujú aj takzvané DriftNights, kedy sa naučíte tipy a triky na driftovanie na ľade s motokárou. Najbližšia je naplánovaná na 21. januára 2024.

Zimná lyžovačka v Holandsku

Hoci to znie ako oxymoron, aj v Holandsku sa dá v zime lyžovať. Pomáhajú tomu strediská, ktoré budujú celé konštrukcie lyžiarskych svahov – a jeden je aj v Rucphen-Breda. Krytá budova ponúka tri lyžiarske svahy, osem vlekov a otvorené je od deviatej rána do desiatej večera. Denný skipass vás vyjde približne na 50 eur. Tunajší SnowWorld priamo susedí s IceKart Rucphen-Breda a tak si na výlet za zimnými športmi a zábavou v Holandsku rezervujte určite celý deň.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET