Augustové motorkárske podujatia

Leto a motocyklová sezóna vrcholia. Kalendár podujatí je aj v auguste poriadne nabitý, stačí si vybrať.

Foto:SMF

Asfalt aj terén, nabrúsené nové športové špeciály, ale tiež nádych histórie a historických strojov. Prakticky každý augustový víkend máte viacero možností. Natankujte to najlepšie pre svoj motor – kvalitné prémiové palivo Slovnaft EVO Plus s trojitým efektom a vydajte sa na cesty za atraktívnymi zážitkami.

5. – 6. august: Countrycross v Domaniži

Domaniža je dedinka na Považí, ku ktorej terénne súťaže motocyklov neodmysliteľne patria. Tamojšia skvelá trať a skúsená partia organizátorov z Haviar Teamu sú zárukou kvalitného endura či countrycrossu. Ôsmy ročník memoriálu Janka a Jozefa Haviara o pohár starostu obce privíta nielen profi pretekárov, ale aj hobby jazdcov. Spestrením budú aj detské kategórie, preteky pitbike, či dokonca štvorkolky. Domanižu rád navštevuje aj Štefan Svitko a tento ročník by nemal byť výnimkou!

11. – 13. august: Jawa ČZ Stretko

Zdroj: Facebook

Na Jawu a ČZ si dobre pamätajú hlavne skôr narodení motorkári, ale v posledných rokoch oslovujú legendárne pioniere, babetty, kývačky či panelky aj čoraz mladších jazdcov. Retro je v móde a verte, že každučký kilometer v sedadle historickej motorky vám dá celkom iné zážitky, aké vám ponúkajú moderné stroje. Ak nemáte takúto motorku v garáži, nezúfajte, môžete sa nimi aspoň pokochať na početných zrazoch a stretnutiach. K najznámejším a najpopulárnejším podujatiam tohto druhu patrí Jawa ČZ Stretko, ktorého dvanásty ročník sa uskutoční na strednom Slovensku v dedinke Tužina. Začíname v piatok podvečer a hlavná časť programu vrátane spoločného výjazdu, súťaží, koncertu či bohatej tomboly je pripravená na sobotu.

13. august: Motokros v Šenkviciach

Foto: SMF

Prestížny seriál Medzinárodných majstrovstiev Slovenska MX Open vyvrcholí podujatím v Šenkviciach. O posledné „majstrovské“ body sezóny budú súperiť jazdci nielen zo Slovenska, silné zastúpenie majú aj českí pretekári a jazdci z ďalších okolitých krajín. Bodové rozdiely v priebežnom hodnotení nie sú veľké, čo sľubuje, že súboje budú napínavé do posledných metrov!

19. august: Cestné preteky vintage v Holíči

V Holíči to bude v druhej polovici augusta dýchať dvojkolesovou históriou. Majstrovstvá Slovenska historických motocyklov a sajdkár v disciplíne vintage regularity znamenajú preteky pravidelnosti. Samozrejme, tieto športové výkony dokresľuje elegancia a noblesa, ktorá k historickým strojom neodmysliteľne patrí. Podujatie bude navyše spestrené zámockými pivnými slávnosťami, ktoré sa budú konať podvečer v areáli Holíčskeho zámku.

26. – 27. august: Adrenalin Megarace Weekend v Nitre

Foto:motofan.sk

Poriadna porcia adrenalínu na vás čaká pred koncom prázdnin v Nitre na výstavisku Agrokomplex. Adrenalin Megarace Weekend prinesie majstrovstvá Slovenska v šprinte motocyklov, kaskadérske vystúpenia MotoTV Show, exhibície trialistov, drifty a mnohé ďalšie atrakcie. Chýbať nebude ani program pre najmenších, samozrejme, grilované špeciality, iné občerstvenie a veľa iného...

26. – 27. august: Zlatá prilba v Žarnovici

Foto: SMF

Náš najznámejší plochodrážny štadión v Žarnovici tento rok už hostil viacero významných podujatí, no jedna z chuťoviek na nás čaká ešte na sklonku augusta. Legendárne podujatie Zlatá prilba zapíše už svoj 59. ročník. Súboje motocyklov bez bŕzd, ktoré sa do zákruty rútia viac ako stokilometrovou rýchlosťou, sú vždy poriadny adrenalín. Žarnovická Zlatá prilba vždy priláka kvalitných jazdcov nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia.

AMI MÉG ÉRDEKELHET