6 vysokohorských lanoviek vo svete, kde môžete zažiť oslnivé výhľady

Neodporúčame ich ľuďom, ktorí majú problémami s kolenami.

​Lanovka na vrchu Cukrová homoľa v Brazílii

Hoci boli lanovky pôvodne určené na dopravné účely, v súčasnosti sa často používajú ako samostatné turistické atrakcie v turistických destináciách. Tu je šesť vzrušujúcich jázd, ktoré odvážnym cestovateľom ponúkajú pútavé výhľady.


Ngong Ping 360, Hongkong

Lanovka Ngong Ping 360 sa nachádza na západnom ostrove Hongkongu, Lantau, a tiahne sa v dĺžke 5,7 km nad mestom. Je to jedna z najdlhších dvojkoľajových gondol v Ázii, ktorá bola pôvodne navrhnutá ako turistická atrakcia a cestujúci na nej môžu vidieť pamiatky ako kláštor Po Lin a obrovskú sochu Budhu Tian Tan.

Titlis Rotair, Švajčiarsko

Prvá otočná lanovka na svete v oblasti hory Titlis vo Švajčiarsku oslňuje svojich podnikavých cestujúcich. Trasa, ktorá sa pohybuje v nadmorskej výške približne 3 000 metrov, doslova aj obrazne vrcholí na konečnej stanici, kde môžu návštevníci vstúpiť do ľadovej jaskyne a vstúpiť na visutý most.

​Lanovka na vrchu Cukrová homoľa v Brazílii

Gondola, ktorá bola prvýkrát otvorená v roku 1912, premáva nad mestom Rio de Janeiro a odvtedy ju vyskúšalo viac ako 37 miliónov ľudí. Ikonická hora a lanovka v meste sa objavili vo viacerých filmoch vrátane Jamesa Bonda v roku 1979.

Mi Teleférico, Bolívia

Najväčšia a najvyššia mestská lanovka na svete premáva nad mestom La Paz v Bolívii. Trasa dlhá 11 kilometrov bola otvorená pre verejnosť v roku 2014. Hoci lanovka bola vytvorená predovšetkým na uľahčenie prepravy miestnych obyvateľov, vďaka nádherným výhľadom na Andy sa stala dostupnou aj pre turistov.

Lanovka Ba Na Hills, Vietnam

Uprostred lesov pohoria Ba Na Hills vo Vietname nájdu turisti nielen slávny Zlatý most v tvare ruky, ale aj lanovku s fantastickým výhľadom. Od roku 2013 vyskúšali lanovku dlhú viac ako päť kilometrov tisíce turistov, čomu sa nemožno čudovať, pretože ide nepochybne o jedinečný výhľad.

​Skyrail Rainforest Cableway, Austrália

Lanovka v Queenslande vezie návštevníkov na veľkolepú jazdu nad tropickým dažďovým pralesom a ponúka im možnosť pozorovať počas jazdy divokú zver a vodopády. A vďaka sprievodcom na palube sa môžu dozvedieť aj o ekosystéme pod nimi a spoznať divokú prírodu v okolí Cairns.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET