Toto letisko bolo ocenené za najlepšie na svete

Otvorené bolo len pred piatimi rokmi a ocenenie už získalo po štvrtý krát.

Letisko Istanbul

Čo robí letisko prvotriednym? Mnohí cestujúci hovoria, že je to množstvo obchodov, vynikajúcich reštaurácií a lákavých barov, iní hovoria, že je to málo meškaní. Na túto otázku existuje mnoho odpovedí a našťastie existuje spoločnosť, ktorá urobila prieskum za nás. Spoločnosť Air Transport World, ktorá bola založená v roku 1964, aj tento rok zorganizovala slávnostné udeľovanie cien za najlepšie zariadenia a poskytované služby v leteckom priemysle.


V roku 2024 sa v Grécku konalo udeľovanie cien za leteckú dopravu, ktoré organizovali spoločnosti Hermés, Air Transport News, Airports Council International a Medzinárodná asociácia leteckej dopravy (AITA) a ďalšie priemyselné organizácie.

Ocenenia boli udelené na základe názorov viac ako 4 000 vedúcich predstaviteľov odvetvia a čitateľov časopisu Air Transport News. Na galavečeri bola vyhlásená aj najlepšia letecká spoločnosť, najlepší manažér a najlepšie letisko, uvádza Time Out.

Porota tento rok už po štvrtýkrát udelila letisku v Istanbule ocenenie najlepšieho letiska.

Aby sme našim hosťom poskytli čo najlepší zážitok z cestovania, stanovujeme si vyššie štandardy v oblasti efektívnosti, udržateľnosti, inovácií a spokojnosti cestujúcich

– reagoval na ocenenie Selahattin Bilgen, úradujúci generálny riaditeľ letiska.

Kostas Iastrou, generálny riaditeľ spoločnosti Air Transport News, uviedol, že istanbulské letisko sa rýchlo vrátilo k číslam spred pandémiou a že toto ocenenie odráža odhodlanie všetkých zamestnancov letiska.

Medzi ďalších víťazov patria indická spoločnosť IndiGo, ktorá bola vyhlásená za najlepšiu leteckú spoločnosť v roku 2024, singapurská spoločnosť Scoot, ktorá bola vyhlásená za najlepšiu nízkonákladovú leteckú spoločnosť, a International Airlines Group, ktorá bola vyhlásená za ekologickú leteckú spoločnosť roka.

Je však dôležité poznamenať, že toto ocenenie by sa nemalo zamieňať s výročným rebríčkom spoločnosti SkyTrax, v ktorom sa takmer každý rok umiestňuje na prvom mieste letisko Singapore Changi.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET