​Najstarší hotel na svete víta hostí už 1300 rokov

Múry dýchajú históriou.

Nisijama Onszen Keiunkan

Nisijama Onszen Keiunkan v Japonsku je najstarší hotel na svete.

Najdlhšie fungujúci hotel na svete sa nachádza v stredojaponskej prefektúre Jamanasi, uvádza sa v článku siete Matador.

Pod názvom Nisijama Onszen Keiunkan sa nejedná len o hotel, ale o takzvaný ryokan. Tento pojem označuje tradičné japonské hostince, zvyčajne postavené okolo horúcich prameňov, kde sú izby pokryté tatami a hostia môžu spať na futónových posteliach. Podobné hostince často otvárali budhistickí mnísi, aby poskytli miesto na prespanie cestujúcim.

Nisijama Onszen Keiunkan bol otvorený v roku 705 a odvtedy je v nepretržitej prevádzke – a oficiálne drží Guinnessov rekord ako najstarší hotel na svete.

Rjokan bol vždy obľúbeným strediskom, ale jeho popularita prudko vzrástla, odkedy mu bol v roku 2011 udelený titul. Dnes je pobyt v najstaršom hoteli na svete skutočným lákadlom.

Či už je to módna vlna, alebo nie, 1 300 rokov starý hotel rozhodne stojí za návštevu a jeho okolie vyzerá ako z hlavy karikaturistu Mijazakiho Hajaa.

V priebehu storočí miestne termálne kúpele (v japončine známe ako onsen) hostili mnohých slávnych hostí, od vojenských veliteľov až po súčasného japonského cisára Naruhita.

Ale nebojte sa, ako obyčajní smrteľníci si môžete vziať aj jednu z 37 izieb. Hotel má bohatú históriu a dokonca aj personál nosí kimono. Samozrejme, nemusíte sa vzdať pohodlia moderného života, k dispozícii máte bezplatné Wi-Fi pripojenie.

V japonskej kultúre je bežné, že podnik vedie tá istá rodina po stáročia. Mimochodom - v krajine vychádzajúceho slnka sa nachádza aj druhý najstarší hotel na svete.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.


AMI MÉG ÉRDEKELHET