Päť nezvyčajných atrakcií Prahy

Nabúrajte stereotyp toho, čo v Prahe spoznáte, a vydajte sa s nami za bizarnými sochami, folklórom, sladkosťami, farmárskymi trhmi a remeselnými pivami.

Foto: Shutterstock


1. Po stopách bizarných sôch

Foto: Prague City Tourism

Za pozornosť stoja aj sochy provokatéra Davida Černého, rozmiestnené na viacerých miestach Prahy. Na Husovej ulici v Starom Meste visí zo strechy jedného z domov socha Sigmunda Freuda. V paláci Lucerna sa nachádza plastika svätého Václava sediaceho na bruchu koňa. Po žižkovskom vysielači lezú bábätká, pred Múzeom Franza Kafku píšu mužské postavy prúdom moču citáty do mláky v tvare Českej republiky.

2. Pražské folklórne dni

Foto: Praguefestival.cz

Príjemným osviežením pražského leta je folklórny festival, ktorý trvá od 20. do 23. júla a zúčastňujú sa ho súbory z 20 krajín. Na javiskách v centre mesta vystúpia tanečné súbory a hudobné skupiny, vyvrcholením akcie je hudobný sprievod Starým Mestom.

3. Sladká strana Prahy

Foto: GOOD FOOD coffee & bakery

Tradičné české sladkosti, ako sú trdelník, tvarohové gule, palacinky či buchty, netreba nikomu predstavovať. Tradičné dobroty ponúka staromestské Café Café, hipsterskú kávu dostanete v populárnej sieti Ema Espresso.

4. Farmárske trhy

Foto: Prague City Tourism

Najlepšie farmárske trhy mesta sa konajú od stredy do soboty na Námestí Jiřího z Poděbrad. Svoje produkty tu ponúkajú lokálne farmy a remeselníci, v stánkoch s hamburgerom a cestovinami sa môžete aj naobedovať. Po nákupoch si spravte piknik v záhrade susedného kostola alebo v blízkych Riegrových sadoch.

5. Remeselné pivá

Foto: BeerGeek

V žižkovskom bare BeerGeek si prídu na svoje najväčší pivní fajnšmekri. Na výber je 32 druhov čapovaných českých a zahraničných pív, ku ktorým vám naservírujú delikátne kuracie krídelká s domácimi omáčkami. V tamojšom obchode nájdete najväčší výber piva v meste vrátane špeciálov Matuška, CLOCK, Falkon či Klášterní Strahov.

AMI MÉG ÉRDEKELHET