2 000 testujúcich, 6 krajín, 2 nové zmesi kávy

Nová zmes kávy vo Fresh Corneroch sa rodila takmer dva roky a okrem neustálej kontroly kvality surovín a procesu praženia bolo súčasťou jej vývoja aj niekoľko zákazníckych testov.

Foto: Fresh Corner

Na čerpacích staniciach Slovnaft dostanú novú energiu a kvalitné palivo nielen autá, ale aj cestujúci. A aby sa tak stalo, firma investuje veľa úsilia a času do vývoja nových palív. Nové palivá EVO Plus sa rodili dva roky a nedávno uvedená nová zmes kávy vo Fresh Corneroch prešla podobne dlhým vývojom, kým sa dostala do bežnej ponuky ako „prémiové palivo pre cestujúcich“ na celom Slovensku.

Dve kávy za sekundu

Foto: Fresh Corner

Fresh Corner je obľúbený koncept občerstvení, ktorý je doma nielen na Slovensku, ale v celkovo 1 200 pobočkách v strednej a východnej Európe. V nich je najpopulárnejšia káva, ktorej sa predajú dve šálky behom každej jednej sekundy. Slovensko s 80 Fresh Corner kaviarňami dosahuje jeden z najvyšších predajov na jednu čerpaciu stanicu - nad sto káv denne na jedno predajné miesto. V priemere každý Slovák spotrebuje ročne tri kilogramy kávy. No od európskeho prvenstva ešte máme ďaleko. Fíni dosahujú spotrebu na hlavu až 9 kilogramov, čo je až štyri šálky denne. Podobne sú na tom ostatné škandinávske krajiny, čo je pravdepodobne dané najmä dlhými zimami.

Intenzívna arabica, bohatá robusta

Foto: Fresh Corner

Počas dvojročného testovania ideálnej novej zmesi kávy pre kaviarne Fresh Corner sa do ochutnávok zapojili stovky Slovákov a celkovo takmer 2 000 ľudí zo šiestich krajín. Skúšali sa rôzne profily praženia a ideálna zmes, ktorá by ulahodila chuťovým pohárikom čo najviac kávičkárom. Proces za začína už pri sledovaní príbehu kávových zŕn na miestach, kde sa pestuje. Z kávových plantáží troch kontinentov sa po niekoľkých kontrolách dostanú do pražiarne v Maďarsku, ktorá je spoločným podnikom s firmou Roastar. Zmes kávy Fresh Corner sa praží na stredný stupeň praženia a naplno sa rozvinie asi pol roka po upražení.

Tri kontinenty v jednej chuti

Foto: Lyra

Vďaka Fresh Corner káve dostanete aj v najmenšej šálke naservírované chute z južnej hemisféry celého sveta: kávové zrná dozrievali v Južnej Amerike, Afrike a Ázii, vďaka čomu si môžete dopriať kus exotiky každý deň. Vyvážená chuť kávy vám prinesie tóny kakaa, karamelu, mliečnej čokolády a pražených orieškov.

Foto: Fresh Corner

Na vybraných čerpacích staniciach si však môžete dopriať aj cielenú chuť temperamentnej Brazílie. Stopercentná arabica je barista káva pestovaná na plantážach v oblasti Minais Gerais severne od Rio de Janeira. Prinesie vám chuťové odtiene mliečnej čokolády, pražených mandlí, marcipánu a krémovú dochuť.

Preto ak dostanete chuť cestovať, alebo budete potrebovať prémiové palivo nielen pre vaše auto, ale aj pre seba, stačí, keď sa zastavíte v najbližšom Fresh Corneri, v najväčšej sieti kaviarní na Slovensku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET