AIRSTREAM VYVÍJA KARAVAN S PORSCHE

Karavan budúcnosti – legendárny Airstream - predstavil nový koncept.

Foto: Airstream


Airstream, ktorý sa zmestí do garáže

Foto: Airstream

Najzaujímavejšou novinkou je adaptívny podvozok. Vďaka nemu je ultraľahký Airstream Studio F. A. Porsche prvým karavanom v 90-ročnej histórii americkej legendy, ktorý sa zmestí aj do bežnej garáže. Výrobca sa prispôsobil aktuálnym požiadavkám klientov, medzi ktoré patrí aj bezpečné domáce parkovanie vozidla. Adaptívny podvozok dobre poslúži nielen na cestách, kde znižuje odpor vzduchu, ale aj v teréne, kde zlepšuje jeho manévrovacie schopnosti.

Pridajte si 30 centimetrov

Foto: Airstream

Výklopná karbónová strecha je ďalším prémiovým riešením konceptu: po jej odstavení pridáva k vnútornej výške karavanu ďalších 30 centimetrov. Aerodynamický odpor sa podarilo znížiť aj vďaka tomu, že typické vonkajšie prvky, ako sú klimatizačné jednotky, náhradné koleso, rozličné nádrže a lítiový akumulátor, umiestnili do podlahovej a vnútornej časti vozidla. Zadné dvere sú rozdelené na hornú a dolnú časť, čo uľahčuje vstup aj nakladanie vecí do karavanu, a zároveň vytvára priestor pre malú terasu. Zadnú sedačku poľahky zmeníte na pracovný kútik alebo lôžkovú časť.

Foto: Airstream

Či sa koncept dočká sériovej výroby, je otázne. Niektoré jeho prvky sa však určite objavia na budúcich vozidlách značky.

Foto: Airstream

AMI MÉG ÉRDEKELHET