ADRIA PRESEDLALA NA PLATFORMU MERCEDES-BENZ

Adria Supersonic sa predstavila v úplne novom šate.

Foto: Adria

Slovinský výrobca Adria predstavil najnovšie špičkové obytné vozidlá. Všetky štyri modely Supersonic už nie sú postavené na platforme modelu Fiat Ducato, ale na modeli Mercedes-Benz Sprinter.

Foto: Adria

Adria sa vrátila k nemeckej prémiovej značke po viac ako dvoch dekádach. Plne integrované áčkové modely Supersonic poháňa motor s výkonom 170 koní a sú vybavené deväťstupňovou automatickou prevodovkou. Všetky vozidlá disponujú niekoľkými asistenčnými systémami.

Foto: Adria

K atraktívnosti modelov prispievajú aerodynamický dizajn, strieborná metalíza, denné svetlá Hella či ledkové hmlovky. Interiér posunuli vývojári na vyššiu úroveň a cítiť v ňom aj čoraz populárnejší vplyv jácht. Dôkazom sú náladové osvetlenie, nový vyklopiteľný kuchynský stôl, 177-litrová chladnička či vstavaný kávovar.

Foto: Adria

V Supersonicu 780 SL s jednou zadnou nápravou, dlhom 7,8 metra, sa nachádzajú elektronicky ovládateľné samostatné postele a kuchynská časť v tvare L. Model 780 DC je vybavený dvojposteľou. Interiéry modelov 890 LL a 890 DC majú podobnú štruktúru, ponúkajú však viac priestoru vďaka dvojitej náprave a 8,9-metrovej dĺžke.

Foto: Adria

Na všetky štyri obytné vozidlá treba vodičský preukaz skupiny C1, keďže maximálna hmotnosť modelov s jednou zadnou nápravou je 3 800 kilogramov a dvojnápravový variant váži 5 500 kilogramov.

AMI MÉG ÉRDEKELHET