Najteplejšou európskou destináciou v zime ja maličký ostrov

Počas krajších dní sa dokonca dá aj okúpať v mori.

Foto: Shuttertock

Na svete existuje pár oblastí, kam zima a mráz nedočiahnu. Jednou z nich je Tenerife, patriace Španielsku. Tento nádherný ostrov je ideálnou destináciou, ak sa by ste sa chceli vyslobodiť z pochmúrnej zimnej tmy.

Kanárske ostrovy, ležiace pri brehu Maroka a patriace Španielsku, sa nachádzajú iba päť hodín letu z Bratislavy. Za ten čas akoby ste sa dostali do iného sveta: v hociktorej časti súostrovia na vás čaká príjemné jarné počasie – aj keď tam cestujete v zime. Gran Canaria aj Lanzarote sú výbornou voľbou pre výlet v januári alebo februári, ale najväčší z Kanárskych ostrovov, Tenerife je absolútnou jednotkou pre dovolenku v zime.

Foto: Shuttertock

PODĽA PREDPOVEDÍ V JANUÁRI SA NA OSTROVE OČAKÁVA PRIEMERNÁ TEPLOTA 21-22°C, ČO JE U NÁS NEPREDSTAVITEĽNÉ.

Počasie pripomínajúce príjemnejšie letné dni je ideálne na oddych na pláži. Keďže teplota mora býva v tomto mesiaci tiež okolo 20 stupňov, môžete si pripraviť aj plavky. Jedine večery sú trocha chladnejšie – po západe Slnka sa teplota zníži na asi 12 stupňov, ale to sa ešte stále považuje za veľmi príjemné zimné počasie.

Foto: Shuttertock

Pestrosť tamojšej krásnej prírody ešte znásobuje zážitok z pobytu – pohľad na pláže so zlatistým alebo čiernym pieskom či Národný park Teide ponúkajú to najviac, o čom môžete snívať v tejto oblasti. Ak hľadáte čo najteplejšie miesta, podľa Expressu sa oplatí navštíviť juh ostrova – skúsení cestovatelia tvrdia, že Los Gigantes, Costa Adeje, Playa de Las Americas a Puerto Santiago sa aj v zime vyznačujú veľmi príjemným počasím.

Hoci Tenerife nepatrí medzi najlacnejšie destinácie, letenky tam a späť sa dajú zohnať za asi 150 eur na nasledujúce týždne. Lety z Bratislavy sú s jedným prestupom, z Viedne a Budapešti sa letí priamo na ostrov.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET