Hívogat az ősz? Itt a 4 legjobb hely Európában, ha feltöltődnél

Ezeken az európai helyszíneken igazán érdemes az ősz színeiben gyönyörködni.

Cumbria, Lake District
Fotó: Shutterstock

Mostanra egyértelműen véget ért nyár, szóval itt az ideje feltöltődni a vörös, a sárga és a barna levelek látványával. Ha egy csendes őszi kikapcsolódásra vágyunk, ezekben az európai desztinációkban nem fogunk csalódni.


Már javában tart az ősz, régen megjelentek az első színes falevelek is. Az Euronews összeszedte azokat a desztinációkat, melyeket érdemes meglátogatnunk, ha csodálatos őszi tájat szeretnénk látni.

Erdély, Románia

Fotó: Shutterstock

Kárpátok, Transfogarasi út

A külföldieknek legtöbbször a vámpírok és a gótikus építészet miatt ugrik be Erdély, de mi tudjuk, hogy az egyik legjobb helyszín az őszi kikapcsolódáshoz. A szászrégeni Mocsárerdő 400-700 éves fái ősszel csodálatos színekbe borulnak, a terület pedig kiváló célpont azok számára, akik szeretnek túrázni.

Bledi-tó, Szlovénia

Fotó: Shutterstock

Bledi-tó, Szlovénia

Bár az úszásra az októberi víz hőmérséklete nem a legideálisabb, a Bledi-tóban nem muszáj megmártóznunk ahhoz, hogy vízközelbe kerüljünk: a tavon engedélyezett az evezés.

Érdemes feltölteni a telefonunkat, hiszen garantáltan sok kép fog készülni!

Lake District, Egyesült Királyság

Fotó: Shutterstock

Loughrigg Fell, Lake District

Ha sok könyvet olvastunk már brit szerzőktől, akkor nagy eséllyel találkozhattunk a Lake District térség nevével. A tavakban gazdag területet nem véletlen említi annyi romantikus vers, ugyanis az UNESCO világörökség, a Lake District tényleg varázslatos tájat tár elénk.

Lappföld, Finnország

Fotó: Shutterstock

Lappföld ősszel, Finnország

Lappföldet sokan a téllel asszociálják, ami érthető is, hiszen ezt a területet tartják a Mikulás hazájának. Azonban a Finnország északi részén található terület ősszel is ugyanolyan varázslatos, mint télen, ráadásul ezidőben még a sarki fényeket is megcsodálhatjuk. Azért persze ne felejtsünk el meleg ruhákat hozni, hiszen a hőmérséklet mínuszba is fordulhat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET