Prágai szuper programok

Az ereszről lógó (nem meztelen) Sigmund Freudot kár lenne kihagyni.

Fotó: Pixabay

Előző cikkünkben megmutattuk, hova muszáj elmenni, ha Prágában járunk, ámde maradt egy csomó hely, amik ugyan nem turistalátványosságok, viszont ezek teszik a cseh fővárost élhetővé és élvezetessé. Most pedig néhány különleges programot mutatunk, persze a sör nem maradhatott ki...

Prágai Folklórnapok

Üde színfolt a prágai nyárban a július 20. és 23. között 20 ország részvételével megrendezésre kerülő folklórfesztivál. A belvárosban felállított szabadtéri színpadokon népi táncegyüttesek, zenekarok lépnek fel, az esemény csúcspontja pedig egy zenés felvonulás az Óvárosban.

Bizarr szobrok nyomában

David Černý meghökkentő köztéri szobrait mindenkinek látnia kell! Az óvárosi Husova utcában 20 méter magasban lógó, Sigmund Freudot ábrázoló férfit, a Lucerna palotában I. Vencel hősi lovasszobrát parodizáló alkotást, a Žižkov adótoronyra felmászó babákat vagy a Kafka Múzeum előtt „idézeteket vizelő” férfiszobrokat.

www.youtube.com

Prague - 9 Bizzare sculptures by David Cerny

Prága édes oldala

A cseh desszertek, mint amilyen a kürtőskalács (trdelník), a túrógombóc, a palacsinta vagy a bukta (buchty), többsége számunkra is ismerős. A legfinomabbakért keressük fel az Óvárosban található Café Cafét, újhullámos kávéért pedig a fiatalok körében népszerű Ema Espresso bárok valamelyikét.

Termelői piac

Szerdától szombatig a város legjobb termelői piaca várja a látogatókat a Jiřího z Poděbrad téren. Helyi gazdaságok, kézművesek kínálják itt a termékeiket, a hamburgeres, tésztás standoknál pedig még ebédelhetünk is. A vásárlás után akár a szomszédos templom kertjében, akár a közeli Riegrovy sady parkban is piknikezhetünk.

Kézműves sörök

A Žižkov városrészben található BeerGeek bárban ne a szupermarketek kínálatát keressük! Harminckétfajta cseh és külföldi csapolt kézműves sör mellé bárfoodként csirkeszárnyakat kínálnak házi szószokkal. Sörboltjukban a város legnagyobb sörválasztéka vár, köztük olyan, ajándéknak sem utolsó cseh gyöngyszemek, mint a Matuška, a CLOCK, a Falkon és a Klášterní Strahov.

AMI MÉG ÉRDEKELHET