Raňajky s alpakou v Bratislave

Aby ste sa vyfotili s alpakou, nemusíte cestovať cez pol sveta.

Foto: Bite&Byte

Stačí si spraviť výlet do nášho hlavného mesta a alpaky prídu dokonca za vami. A pekne sa spolu naraňajkujete a pochutnáte si na niečom zdravom.

Za projektom stoja dvaja inovátori Filip Štefanička a Samuel Pokorný. V dnešnej dobe rôznych potravinových intolerancií a alergií našli dieru na trhu a jedlá začali upravovať podľa individuálnych potrieb. Navyše chcel Filip svoje deti viesť k chovu zvierat, postupne začali vyraďovať z rôznych dôvodov kozy, kone, oslíky až skončili pri alpakách. Prvý párik kúpil v Česku a dnes na farme pri Bratislave chová takmer 20 alpák. Nájdete ich na Plynárenskej ulici 3E v Bratislave.

Alpaky, čo sa radi hladkajú

Foto: Bite&Byte

Alpaky sa od malička chovajú mimoriadne kontaktným spôsobom, s majiteľmi sa vyhrievajú v obývačke pri krbe, pozerajú Netflix a aj vďaka tomu sú zvyknuté na ľudí a nerobí im problém poprechádzať sa po reštaurácii pomedzi hostí, nechať sa pohladkať a dúfať, že im niekto niečo fajné zvýši. Každá má svoje meno a rodokmeň. Na výlet do mesta sa striedajú aj podľa nálady a hosťom sa venujú hodinu a pol.

Alpakou proti stresu

Foto: Drive Magazine

Vedeli ste, že pokiaľ chcete byť bez stresu, musíte raňajkovať s alpakami? Kvalita vlny alpaky sa nachádza v top trojke medzi zvieratami. Vy môžete otestovať jej jemnosť, hladkať ju a pritom vás to bude upokojovať a ešte aj načerpáte energiu.

5 hviezdičkový hotel pre alpaky

Na farme majú široký výbeh, so zelenou trávou a keď si chcú zamaškrtiť, ujedajú granule. Sú pod mimoriadnym dohľadom zverolekára, ktorý ich na farme pravidelne navštevuje. Na jar sa im berú odbery na vyšetrenie, strihajú sa, brúsia sa im zuby a pazúry. Vďaka tomu, sú vždy pripravené na návštevu a ich milované maznanie.

Nielen raňajkové zdravé variácie

Foto: Bite&Byte

Od pondelka do piatku si môžete objednať chutné jedlo priamo z domu a prísť si ho sem vyzdvihnúť alebo zjesť. Nezáleží či ste mäsožrút alebo vegetarián, každý si príde na svoje. Najdôležitejšie je, že dostanete jedlo plné živín, ktoré poteší nielen oko, ale i žalúdok.

Keďže miesto je čoraz populárnejšie, nezabudnite si dopredu rezervovať svoje raňajkové miesto o 8:00 na daný deň cez aplikáciu BITE&BYTE dostupnú cez App Store, aj Google Play.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET