Van Gogh ihlette ezt a világrekorder drónshow-t

Guinnes Világrekordot ért a 600 drónt felvonultató művészeti installáció

Ezúttal nem fotózásra használták ezt a repülő robotrajt: Tiencsinben Van Gogh művészete előtt tisztelegtek ezzel a látványos, animált drónbemutatóval, mely a maga nemében az eddigi legnagyobb, így bekerült a Guinnes Világekordok közé is.

Sokan használunk utazás, kirándulás közben drónt, hogy megnézzük madártávlatból azokat a tájakat, ahol éppen járunk. Egy profi kamerás drón ma már egy utazóblogger alapfelszereltségéhez is hozzátartozik, de sosem gondoltuk volna, hogy egy jól összehangolt dróncsapat milyen látványra lehet képes.

Ezúttal azonban nem a repülő robotok felvételeit mutatjuk meg, hanem azt, amikor maga a drón a látványosság.

Az EFYI Group és a kínai Tiencsin Egyetem együtt találta ki és valósította meg a drónshow-t, amellyel az egyik legnagyobb hatású impresszionista festőről, Van Gogh-ról emlékeznek meg. Az animáció egyben egy rekordkísérlet is volt, soha ennyi drónt nem hangoltak még össze egy fénybemutató erejéig: az Agian Bee II drónok Tiencsinben az éjszakai égbolton újjáalkották a holland festő műalkotásait. A művész életműve azért is fontos mérföldkő a modern művészetben, mert a természetet teljesen másképp látta, értelmezte és ábrázolta, mint addig bárki. A híres napraforgós festményei, a Csillagos ég, az Eperfa ősszel vagy az Arles-i hálószoba most életre keltek a repülő robotok által. A rekordkísérlet közben az ötletgazdák igyekeztek azt az üzenetet is átadni, hogy Van Gogh 1800-as években alkotott művei és technikái most is aktuálisak, esztétikusak, épp csak 2021-ben más eszközzel, drónnal mutatják meg.

Hogy miért lehet ez a műsor animációs rekord? Ahhoz, hogy animációként szállhassanak versenybe a Guinnessnél, másodpercenként 12 képet kellett megjeleníteni a színesen világító drónokkal – a teljes show egyébként 26 perc, 19 másodperc volt, tehát egy nagy technikai bravúrt láthattak, akik Kínában szemtanúi lehettek az előadásnak.

Itt nézheted meg a videót a rekorder drónmutatványról: 

youtu.be

Unbelievable DRONE display - Guinness World Records
AMI MÉG ÉRDEKELHET