Skryté kamery v Airbnb ubytovaní? S týmito trikmi ich nájdete!

Hlavná je opatrnosť.

Foto: Shutterstock

Žiaľ na svete sú takí ubytovatelia , ktorí zneužívajú skutočnosť, že ich domov používajú ako svoje ubytovanie aj iní ľudia. Takíto majitelia často inštalujú kamery na také miesta, kde by to teda nemalo byť - napríklad do kúpeľne alebo k posteli. Teraz vám ukážeme pár tipov, ako ich viete odhaliť.

Platformy ako Airbnb úplne zmenili spôsob, akým si rezervujeme ubytovanie. Popri obrovskom množstve výhod však majú aj temné stránky: v posledných rokoch si mnohí nič netušiaci turisti našli v izbách skryté kamery.

V októbri trávil jeden čínsky pár svoju svadobnú cestu v Malajzii, keď si všimli pri posteli šošovku kamery schovanú v zásuvke.

Aj keď by ste chceli veriť tomu, že vám sa toto nestane, čert nikdy nespí. Teraz, keď už viete, čoho sú schopní niektorí poskytovatelia ubytovania, pozrite si pár praktických tipov, aby ste sa vyhli tomu, že aj vás budú sledovať.

Foto: unsplash

Najskôr je dobré popozerať sa na mieste z technologickej stránky. Hľadajte webkamery medzi wifi sieťami, pretože k takémuto sledovaniu je to potrebné. Ak nájdete jednu, začnite byť podozrievaví a prehľadajte byt, pretože klasické kamery, ktoré fungujú s SD kartou, inak nenájdete.

Najľahšie naďabíte na skrytú kameru vtedy, keď zhasnete všetky lampy a budete telefónom svietiť na celý byt , pretože vtedy sa šošovky budú odrážať.

Nežiadané kamery zvyknú byť skryté v nejakej škáre alebo diere. Kým si vybalíte kufor, popozerajte sa aj na poličkách s knihami, či niečo nie je medzi nim, prezrite detektory dymu, zásuvky a dokonca aj lampy.

Keď máte podozrenie, že zrkadlo v kúpeľni je vlastne okno, ktoré má zdnuka fóliu, cez ktoré vás môžu vidieť, prstom viete ľahko zistiť, či je to tak. Ak sa dotknete zrkadla a váš prst sa úplne dotkne zrkadlového odrazu, tak je žiaľ isté, že vás oklamali. V skutočnom zrkadle totiž vždy ostane istá vzdialenosť medzi rukou a jej zrkadlovým odrazom.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET