Svetový pohár v Jasnej: čo potrebujete vedieť o doprave a organizácii

Na to, aby ste sa do Jasnej dostali, si dajte dostatok času.

Foto: worldcupjasna.sk

Už tento víkend sa konajúce podujatie Svetového pohára v lyžovaní v Jasnej je jasným highlightom tohtoročnej zimnej sezóny na Slovensku.

Svetový pohár prilákal tisíce fanúšikov

V Jasnej, srdci slovenského lyžovania, je už všetko pripravené na Svetový pohár, ktorý sa bude konať 20.-21. januára 2024. Po obrovskom záujme fanúšikov boli všetky vstupenky vypredané v rekordnom čase. Fanúšikovia Peti Vlhovej rýchlo vykúpili vstupenky a tak ak sa chcete aspoň nadýchnuť atmosféry, skúsiť môžete jej fanzónu, ktorá vás čaká na námestí v Liptovskom Mikuláši. Ak však máte šťastie a na Svetový pohár do Demänovskej doliny plánujete prísť osobne, na toto sa pripravte:

Dopravné usmernenia

Organizátori Svetového pohára v Jasnej vynaložili veľké úsilie, aby zabezpečili plynulý príchod návštevníkov do lyžiarskeho strediska. Doprava do Demänovskej doliny bude od 20.-21. januára od 4:00 do 16:00 hod. regulovaná. Vstup do doliny bude možný len pre tých s platným oprávnením vstupov a zakúpeným parkovaním do 7:30 hod. Ubytovaní hostia a ostatní oprávnení návštevníci by mali mať pripravené všetky potrebné doklady pre plynulý vstup.

Parkovanie a kyvadlová doprava

Hlavné parkovacie plochy sú pri Tatralandii a Akadémii ozbrojených síl hneď pri výjazde z kruhového objazdu z D1-ky pri Liptovskom Mikuláši v smere do Jasnej. Všade tam je parkovanie zadarmo. Kyvadlová doprava bude zabezpečená zo záchytných parkovísk, ako aj zo železničnej stanice v Liptovskom Mikuláši. Počas dňa budú k dispozícii stovky autobusov. Návštevníci by mali prísť na záchytné parkoviská najlepšie medzi 4:00 a 6:00 hodinou ráno, aby stihli všetky programy, ktoré sa začínajú už od skorého rána.

Ubytovaní hostia

Hostia ubytovaní v stredisku by mali mať na okne svojho vozidla nalepenú parkovaciu kartu distribuovanú ubytovacími zariadeniami. Prísť však musíte v sobotu do 7:30, inak budete musieť ostať na záchytnom parkovisku a dostať sa do strediska kyvadlovou dopravou.

Zábavný program

Okrem samotných pretekov čaká na fanúšikov v Jasnej bohatý sprievodný program. Centrum zábavy bude na Bielej Púti, kde sa uskutočnia koncerty, súťaže a verejné žrebovanie štartových čísel elitnej pätnástky pretekárok.

Lyžujte súbežne so Svetovým pohárom

Napriek atraktivite najzvučnejších mien lyžovania a duelu Petry Vlhovej s Mikaelou Shiffrinovou nemusíte počas víkendu v Jasnej len fanditť. Lyžiarske stredisko zostane otvorené aj počas Svetového pohára, takže lyžiari budú mať prístup k väčšine tratí. Na tie súťažné si však samozrejme budete musieť počkať až po pretekoch.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET