Liptóban töltenéd a szilvesztert? Sok sikert a szálláskereséshez!

Az ország legnépszerűbb célpontja év végére.

liptovi tó

Nehéz dolga lesz annak, aki az észak-szlovákiai Liptó festői vidékén köszöntené az újévet, kivéve persze, ha helyi lakos. A hihetetlen érdeklődésnek köszönhetően az egész régióban már csak mintegy 40 kiadó apartman maradt szabadon szilveszterre – mutatjuk, miért.

A Liptói Regionális Turisztikai Szervezet kommunikációs vezetője, Kataría Šarafínová szerint Liptó régiója minden évben szilveszterkor a legkeresettebb. Ez érthető, hiszen a legtöbbünk idilli, havas terepen lépne be legszívesebben az újévbe, ehhez pedig nehéz lenne jobb környezetet találni.

A hidegebb hőmérséklet és a tengerszint feletti magasság miatt ugyanis sokkal nagyobb eséllyel marad meg a hó december legvégén, arról nem is beszélve, hogy itt lehetőségünk van a város zajától távol, meghittebben ünnepelni.

Fotó: Shutterstock

A Liptói-havasok

Ennek tudatában nagyon sok liptói apartmant már egy évvel előre lefoglalnak azok, akik biztosra szeretnének menni.

Nem csoda, hogy nem csak regionális, hanem országos szinten is a szilveszter az egyik legjövedelmezőbb időszak a szállásadók számára.

Minden évben azok a helyek a legnépszerűbbek, amelyek közel esnek valamelyik síközponthoz, így például a Liptószentmiklós közelében lévő apartmanok mindig az elsők között fogynak el. Hasonlóan keresettek még a Malinô Brdo üdülőhely környéki szálláshelyek is.

Ha inkább karácsonyra foglalnánk, máris nagyobb esélyekkel indulunk. Ekkorra már sokkal több kiadó szállást találunk, hiszen a legtöbben otthon, családi körben töltik az ünnepet.

Fotó: Unsplash

Havas erdő Liptóban

Ha viszont mi is ezt tervezzük, és ragaszkodunk inkább a szilveszterhez, nézzünk meg a síközpontoktól eggyel távolabbi ajánlatokat is, mielőtt kétségbeesnénk. Ugyan ez egy kis kompromisszumot jelent, itt sokkal nagyobb eséllyel foghatunk ki egy csendes szállást az újév köszöntéséhez.

AMI MÉG ÉRDEKELHET