​Malý toskánsky ostrov, ktorý okrem Talianov pozná málokto

90 percent jeho plochy je neobývaných.

Giglio ostrov

Taliansko je jednou z najobľúbenejších destinácií v Európe, ale davy ľudí dokážu kaziť dojem z oddychu počas dovolenky. Ostrov Giglio so skalnatými útesmi a stredovekými osadami je pomerne menej známy, hoci je bohatý na prírodné a historické zaujímavosti.

Podľa britského cestovateľského portálu HomeToGo sa Giglio nachádza medzi Korzikou a talianskou pevninou a je ostrovom piesočnatých pláží, viníc a vzácnej prírody. Je čoraz viac vyhľadávaný talianskymi turistami.

Giglio Info poukazuje na to, že hlavnou atrakciou ostrova je jeho nedotknutá príroda, ktorá tvorí približne 90 % jeho územia. Ostrov má mierne stredomorské podnebie, rastie na ňom viac ako 700 druhov rastlín a je domovom vzácnych živočíchov, ako je napríklad tyrhénska žaba kunka pstá, či sokol sťahovavý.

Počas jarného kvitnutia je ostrov mimoriadne vhodný na návštevu .

Môže sa vám tiež páčiť: Vyberte sa na neskorú letnú dovolenku na grécky ostrov Rodos

28 km dlhé pobrežie ostrova lemujú najmä strmé žulové a vápencové útesy na západnej strane a piesočnaté pláže na východe. Na ostrove Giglio sa nachádzajú štyri hlavné pláže, z ktorých najväčšia je pláž Campese s červenkastým pieskom a nádherným výhľadom na západ slnka. V oblasti je možné aj potápanie, pri ktorom môžete objavovať bohatý vodný život ostrova.

Foto: Getty Images

Giglio má tri hlavné dediny: Giglio Porto na západnom pobreží je domovom jediného prístavu a jeho úzke uličky sú v lete plné turistov, ktorí sa prechádzajú po baroch, reštauráciách a obchodoch. Za návštevu stojí Torre de Saraceno a pozostatky rímskych hradieb, ktoré sú dnes súčasťou niektorých domov.

Môže Vás zaujímať: Egadské ostrovy pri Sicílii lákajú na prírodné krásy a more

Centrálne mestečko Giglio Castello pôsobí skutočne stredovekým dojmom, pričom najvýznamnejšími atrakciami sú kostol svätého apoštola Petra a samotná pevnosť. Odtiaľto začína aj niekoľko turistických trás. Tretím miestom je Giglio Campese na západnom pobreží, kde sa okrem nádhernej pláže nachádza aj Torre del Campese.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET