Kvalitné espreso aj na vrchole hory? S týmito kávovarmi je to možné.

Dnes sa vyrábajú aj kávovary, s ktorými si urobíte kvalitné espreso priamo v aute, alebo na cestách.

Foto: Handpresso

Predstavte si, že si k výhľadu na vrchole hory počas túry dáte kvalitné čerstvé espreso. Že na chate nemusíte zalievať rozpustnú kávu, ale dáte si tú správnu presovanú kávovú esenciu. Alebo že kdekoľvek sa vyberiete, už nebudete musieť od svojich kávových zvykov robiť ústupky. Hoci sú už dnes Fresh Cornery s novou zmesou kávy na každom rohu, stále sú miesta, kde si dobrú kávu musíte urobiť sami. S týmito prenosnými kávovarmi si udržíte vysoký štandard.

Handpresso Auto Hybrid

Foto: Handpresso

Tento cestovný kávovar si jednoducho „zapichnete“ do priehradky na nápoje v aute, zapojíte do 12V zásuvky, nalejete studenú vodu, vložíte kávovú kapsulu (alebo čerstvo zomletú kávu v špeciálnom sitku) a už len stlačíte tlačidlo ON. Počkajte tri minúty a ozvú sa tri pípnutia. Vtedy je káva hotová. Odpojte kábel, trysku otočte smerom do šálky a stlačte na kávovare symbol šálky, čím sa espreso pripraví. Zastaviť to môžete tlačidlom STOP. Kávovar sa dá naplniť 50 ml vody, vyrába kávu pod tlakom 16 barov a má rozmery len 22 x 10 x 10 centimetrov.

Wacaco Nanopresso

Foto: Wacaco

Ak chcete kvalitné espreso aj na tom sľúbenom vrchole hory, potrebujete možnosť urobiť si ho aj bez elektrickej energie. Takúto možnosť prináša Wacaco Nanopresso. Tlak až 18 barov si tu jednoducho napumpujete ručne. Po asi ôsmich zapumpovaniach vám bude kávu extrahovať 20-30 sekúnd. Jeho výhodou je minimálna hmotnosť – len 336 gramov, ako i rozmery 16 x 7 x 6 centimetrov. Do zásobníka sa mu vojde 90 ml vody. Ak sa nechcete trápiť s mletím kávy, kávové kapsule udržiavajú kávu čerstvo namletú vo vákuu – a s Nespresso adaptérom môžete použiť aj kapsule na espreso, ktoré kúpite najnovšie aj vo Fresh Corneroch.

Cafflano Kompresso

www.youtube.com

Cafflano Kompresso Introduction

Ak sa chystáte napríklad na chatu bez elektriny, praktický môže byť pre vás kávovar Cafflano Kompresso. Tu si zopakujete hodiny fyziky, kedy využijete starú dobrú hydraulickú kompresiu na Pascalovom princípe. Po tom, čo zomletú kávu pripravíte využijete vlastnú silu na to, aby ste dosiahli asi 9 barov na mechanickú prípravu espresa. Tento prístroj je ultra ľahký, váži len 178 gramov a jeho nádobka na vodu pojme 70 ml. Výhodou je možnosť výroby aj studeného espresa.

Ak teda pre vás platí, že bez kávy ani na krok, zastavte sa v niektorom z Fresh Cornerov a okrem čerstvej kávy do ruky si kúpte 5 kilogramové balenie zrnkovej kávy na namletie, alebo si kúpte nové praktické kapsule – a nová obľúbená zmes kávy Fresh Corner vám môže rozvoniavať prakticky kdekoľvek.

AMI MÉG ÉRDEKELHET