5 najlepších programov v Európe v roku 2024

Najvzrušujúcejšie výlety, pamätihodnosti a podujatia na jednom mieste.

Foto: Shutterstock

Ak je vaším novoročným predsavzatím, že toho roku budete cestovať ešte viac ako v roku 2023, tento článok je pre vás. Ukážeme vám najlákavejšie európske destinácie na základe zhrnutia Time Out-u.

VYDAJTE SA NA CYKLOTÚRU, NA KTOREJ PREJDETE 8 KRAJINAMI

Foto: Shutterstock

Trans Dinarica je úplne nová cyklotrasa cez Balkán, ktorá garantuje vynikajúci program pre nadšených cyklistov a pre milovníkov nádherných miest. Trasa prechádza cez Slovinsko, Chorvátsko, Bosnu- Hercegovinu, Čiernu Horu, Albánsko, Severné Macedónsko, Kosovo a Srbsko, križuje národné parky a prechádza popri pobreží Jadranského mora, cez lesy a malé dedinky.

NASTÚPTE DO VÝŤAHU A ZABAVTE SA NA NAJVYŠŠIE POLOŽENEJ DISKOTÉKE V EURÓPE

Foto: Shutterstock

Tento ambiciózny a jedinečný projekt zrealizovali v Lauterbrunnen v Švajčiarsku. Vystúpenie dídžejov – veteránov sa bude konať v reštaurácii na vrchole hory, ktorá rotuje a ponúka nádherný výhľad. Aj keď sa do výšky dostanete len 4 rôznymi výťahmi, oplatí sa podstúpiť túto námahu kvôli neskutočnému pohľadu a zábavnému podniku.

SLEDUJTE ZÁPOLENIE SVETOVÝCH ŠPORTOVCOV V HLAVNOM MESTE FRANCÚZSKA

Foto: Shutterstock

Toho roku je dejisko najväčšieho svetového športového podujatia– letných olympijských hier - na rade Paríž. Otvárací ceremoniál sa uskutoční 26. júla a celé hry budú trvať do 11. augusta. Ak by ste toto zameškali, môžete navštíviť paraolympijské hry, ktoré sa začnú 28. augusta.

NAJEDZTE SA NA NOVOM GASTROFESTIVALE NA VZDIALENOM ISLANDSKOM OSTROVE!

Foto: Shuttertock

Na ostrove Westman sa koná Matey Seafood Festival, na ktorý pozývajú najlepších kuchárov, aby pomohli miestnym v reštauračných kuchyniach. Spoločne pripravujú výborné, dobre premyslené špeciality z lokálnych surovín. Festival sa toho roku bude konať po tretíkrát v termíne od 5. - 7. septembra.

CESTUJTE VYNOVENÝMI RETRO VLAKMI V TALIANSKU!

Foto: Shuttertock

Talianska národná železničná spoločnosť - Ferrovie dello Stato Italiane – minulé leto oznámila, že bude prepravovať cestujúcich vo vlakoch určených špeciálne pre turistov z väčších miest do vidieckych regiónov a k jedinečným prírodným krásam nádhernými retro vlakmi. Dostupné budú trojaké služby: luxus, expres a „ omnibus-regionali” ako ekonomicky výhodný variant.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET