5 európai ország, ahol egyedül is tökéletesen fogjuk érezni magunkat

Ha egy kis egyedüllétre vágynánk külföldön.

Malin-félsziget, az Ír-sziget legészakibb pontja, férfi áll a sziklák és a tenger előtt

Fotó: Unsplash

Bár sokan tartanak tőle, egyedül utazni jó és felszabadító élmény, az alábbi öt európai országba legalábbis biztosan.


Az egyedül utazásnak számos előnye van, a teljes szabadságtól az önfelfedezésen át az új emberek megismeréséig. Bármilyen oka is van annak, hogy utastárs nélkül vesszük nyakunkba a világot, garantáltan rengeteg tesz hozzá a személyiségünkhöz, és biztos, hogy meghatározó élmény lesz.

Wales

A walesi partvidéken találhatók a világ legszebb strandjai, például Barafundle Bay vagy a Presipe-i csipkézett sziklaszirtek. Akár az országban található, számos középkori kastélyban is megszállhatunk egy-egy éjszakára, például az északi partvidéken található Bath Towerben. Egyes tengerparti városok, mint például Shell Island, jó kempinghelyek, ha inkább sátrazni lenne kedvünk, és a hullámok hangjaira elaludni és felkelni.

Wales alapvetően biztonságos ország, így bátran utazhatunk ide egyedül, és élvezhetjük a helyiek vendégszeretét, így társaságból sem lesz hiány.

Izland

Fotó: Unsplash

Izland az elmúlt évek egyik legnépszerűbb úti célja, többek között természeti szépségei, például izgalmas barlangjai, vulkánjai és gleccserei miatt, és az sem elhanyagolható tény, hogy a Global Peace Index jelentése szerint a világ egyik legbékésebb országa.

A nagy túrázások után az ország geotermikus gyógyfürdőinek egyikében pihenhetjük ki a fáradalmakat.

Ha Reykjavíkba utazunk, érdemes egynapos kirándulást ejtenünk a Kék Lagúnához, vagy bálnafigyelésen részt venni a Faxaflói-öbölben. A városból kimozdulni vágyóknak érdemes a Thingvellir Nemzeti Park túraútvonalainak valamelyikén kirándulni, a búvárkodás kedvelőinek pedig az édesvízi Silfra-hasadékhoz, a világ egyik legjobb búvárhelyéhez ellátogatni.

Ha elkapott a vágy, hogy egyedül utazz: Egyedül utaznál? Adunk hozzá néhány tippet

Írország

Fotó: Unsplash

Akár tömegközlekedéssel, akár kerékpárral vagy autóval járnánk be Írországot, viszonylag rövid idő alatt sok mindent láthatunk.

Látogassunk el egy-két napra az ország második, az Ír-sziget harmadik legnagyobb városába (Dublin és Belfast után), a történelmi Corkba vagy Galway kikötővároába, este pedig üljünk be egy korsó sörre valamelyik hangulatos bárba.

Belgium

Fotó: Unsplash

A biciklizés kedvelőinek mindenképpen érdemes ellátogatnia Belgiumba és kipróbálni az ország világhírű sörfőzdéinek valamelyikét. Magyarországgal ellentétben a belgáknál nincs zéró tolerancia, így elmehetünk különféle túrákra, megkóstolhatjuk a söröket, majd folytathatjuk utunkat a biciklin.

Ha a vonatutak vonzanak: Újra menő a vonat: Száguldj Európa legszebb tájain!

Svájc

Fotó: Unsplash

A lenyűgöző szépségéről híres Svájcot vonattal érdemes bejárni. Bérlet vásárlásával korlátlanul közlekedhetünk vonaton, buszon és hajón is, ha több városba is ellátogatnánk. Utunkat csodás vízesések, erdők és tavak mellett fogjuk megtenni, de tartogassunk erőt egy túrára az Alpokban, miközben ellátogathatunk a középkori kastélyokba.

Semmiképpen se hagyjuk ki ottlétünkkor a csokoládék kóstolását – mégis csak a tejcsokoládé feltalálójának országába utaztunk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET