Többé nem álom az ingyen szállás egyes városokban

Porto, Portugália

Fotó: Unsplash

Egyes légitársaságoknak köszönhetően a nem közvetlen járatokkal való utazás során elég jól járhatnak az utasok.


Az úgynevezett Stopover programok az átszállásos utak esetén lehetőséget kínálnak az utazók számára arra, hogy végső úti céljuk elérése előtt fel tudják fedezni azt a várost, amelyiknek repülőterén át kell szállniuk egy másik gépre.

A stopoverek ideje légitársaságtól függően 24 órától egészen 10 napig terjedhet.

Így mindenki a saját igényeihez és menetrendjéhez tudja igazítani az utazását. Az ajánlatok légitársaságonként és úti célonként is változók, a legkedvezőbbek ingyenes vagy kedvezményes szállodai tartózkodást ígérnek, míg mások különböző belépők áraiból, vagy éppen az éttermi számla végösszegéből kínálnak kedvezményeket.

Ez is érdekelhet: A térség legjobbjai közé került be a Pozsonyi repülőtér

Fotó: Unsplash

A portugál TAP légitársaság például több városban köztük Portóban és Lisszabonban is biztosít ilyen lehetőséget az utasok számára, akik akár 10 napot is eltölthetnek a stopover városban. A TAP weboldalán úgy foglalhatjuk le a repülőjegyeket, hogy beállítjuk, melyik városban szeretnénk megejteni a stopovert.

A felugró ablakban a részleteket is megadhatjuk, majd a TAP szállodai partnereineklistájából választhatunk. Az itt található hotelek általában 10 és 20 százalék közti engedményt biztosítanak, de a stopover program éttermi, múzeumi és egyéb területet érintő engedményeket is nyújt.

Fotó: Engin Yapici / Unsplash

Isztambul, Törökország

A Turkish Airlines az egyik legbőkezűbb légitársaság, ajánlatuk minden olyan utazónak ingyenes – négycsillagos – szálláshelyet biztosít egy éjszakára, akinek az átszállás miatt legalább 20 órát el kéne töltenie a városban. Az üzleti osztályon (business class) utazók még ennél is jobban járhatnak, nekik két éjszakát fedeznek egy ötcsillagos hotelben. Ha mi is kipróbálnánk az ajánlatot, a légitársaság oldalán a repülőjegy-foglalásnál nyomjunk rá a „Stopover in Istanbul” gombra.

Még több utazási tipp: Ráér fizetned, ha így veszel repülőjegyet

Fotó: Florian Wehde / UnsplashMadrid, Spanyolország

Az Iberia Spanyolország fővárosában jutalmazza meg utasait egy rövid nyaralás lehetőségével. A Stopover Hola Madrid ajánlattal az átszállásos utazók 1-7 napot tölthetnek Madridban, mielőtt végső úti céljukra érkeznének. Hasonlóan a fentiekhez, itt is a repülőjegy-foglalás során tudjuk leszervezni az egészet; az Iberia szálláshelyek, múzeumok, éttermek, színházak és egyéb szabadidős lehetőségek áraiból kínál kedvezményt.

Reykjavík, Izland

Fotó: Unsplash

Az IcelandAir légitársaság programja az átszálló utasoknak 1-7 napra szóló ajánlatokat nyújt Reykjavíkban. Bár náluk nincs lehetőség ingyenes szállodai tartózkodásra, különböző programokra kedvezményt biztosítanak, mint a Golden Circle Tour, a Rejkjavík városnéző túra vagy a Blue Lagoon Experience.

A Qatar Airways ajánlatát ezen a linken, az Etihadét ezen, az Emirates légitársaságért pedig ezen a linken lehet megtekinteni.

AMI MÉG ÉRDEKELHET