Bratislavský Valentín – romantika v hlavnom meste

Nemusíte cestovať ďaleko, v Bratislave si sviatok zamilovaných užijete naplno.

Foto: Visit Bratislava


Magické okamihy na Bratislavskom hrade

Foto: Visit Bratislava

Bratislavský hrad, ako ikonická dominanta hlavného mesta, je ideálnym miestom pre romantické stretnutie. Vyberte sa odtiaľto na prechádzku popri historických múroch a nechajte sa unášať malebným výhľadom na mesto a Dunaj. Zážitok môžete dotvoriť večernou kávou či pohárikom vína v jednej z útulných kaviarní v Starom Meste, kde romantickú atmosféru podčiarkne historická architektúra a tlmené svetlo starých pouličných lámp.

Zelená oáza v Sade Janka Kráľa

Foto: Visit Bratislava

Sad Janka Kráľa, s jeho rozľahlými zelenými plochami, je dokonalým miestom na prechádzku po petržalskom brehu Dunaja. Príjemný chládok a idylickú atmosféru pokojnejšej strany rieky môžete spojiť s prechádzkou ponad Dunaj a zamieriť môžete za zohriatím sa do Auparku.

Romantická večera v UFO reštaurácii

Foto: Visit Bratislava

Druhou možnosťou je neprejsť most celý, ale stráviť Valentína na ňom. Výhľad z UFO reštaurácie a vyhliadkovej veže na moste SNP dostane každého. Toto unikátne miesto ponúka nielen vynikajúce gurmánske zážitky, ale aj nezabudnuteľné panoramatické výhľady na mesto a jeho okolie. Po večeri sa vyberte na terasu a zapečaťte svoju lásku zamknutím zámku na kovovom srdci.

Nábrežie Dunaja: miesto pre romantické chvíle

Foto: Visit Bratislava

Čo nám závidia aj ľudia z Budapešti či Viedne? Možnosť nekonečných prechádzok popri upokojujúcej hladine Dunaja. Prejdite sa po štyroch mostoch a objavte umelecké diela, ktoré sa skrývajú na každom kroku. Vychutnajte si kávu s koláčom na terasách pred Euroveou, alebo vyskúšajte miestne špeciality v jednej z reštaurácií s výhľadom na rieku.

Kultúrna romantika: Galéria Danubiana a Koncertná sieň Slovenskej filharmónie

Foto: danubiana.sk

Pre milovníkov umenia a hudby je Galéria Danubiana a Koncertná sieň Slovenskej filharmónie tým pravým miestom. Galéria, obklopená vodnou hladinou Dunaja, ponúka oku lahodiaci kontrast moderného umenia a prírody. Večer môžete stráviť pri harmonických tónoch v Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie, kde vás očarí jej vynikajúca akustika a barokový šarm.

Romantika v útulných bratislavských hoteloch

www.youtube.com

Romantic Bratislava | Experience Bratislava with Barbora

Po dni plnom romantických zážitkov si doprajte oddych v jednom z útulných bratislavských hotelov. Hotely ako Roset, Marrol's alebo Arcadia vám poskytnú dokonalé zázemie pre romantický večer. Nechajte sa rozmaznávať v luxusnom prostredí a užívajte si každý spoločný okamih vo dvojici v samom srdci Bratislavy.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET