Varené víno v koláčoch? Môže to byť hitom sviatočného obdobia

Do dezertov sa najčastejšie vmieša rum alebo whisky, hoci aj varené víno v nich funguje prekvapivo dobre.

Foto: Shutterstock

Červené víno sa výborne hodí k čokoláde a preto ho s obľubou používajú do čokoládových dezertov. Ak by ste túžili po ešte zaujímavejších sladkostiach, môžete ochutiť cesto koláča korenistou verziou červeného vína, teda varením vínom – navrhuje Daily Meal.

BOHATŠIA CHUŤ

Varené víno navodzuje vianočnú atmosféru a k jeho príprave sa používajú také výrazné koreniny ako klinčeky, škorica a badián. Táto zmes sa dá ešte vylepšiť: do nápoja sa často pridáva kardamóm, muškátový orech aj vanilka, jedno z najobľúbenejších korení v dezertoch. Vďaka týmto ingredienciám budú mať koláče bohatšiu chuť.

ABY VÁS VÝSLEDOK URČITE NESKLAMAL, VYBERTE SI KVALITNÉ ČERVENÉ VÍNO. VÄČŠINA ALKOHOLU SA POČAS PEČENIA VYPARÍ, NO CHUŤ KORENIA A CHARAKTERISTICKÁ ARÓMA VÍNA OSTÁVAJÚ. V KAŽDOM SÚSTE BUDETE CÍTIŤ VŠETKY INGREDIENCIE.

Na prípravu klasického vareného vína nebudete potrebovať veľa ingrediencií: do jedného hrnca pridajte červené víno, škoricové tyčinky, klinčeky, badián, muškátový oriešok, pomaranč, citrón a samozrejme cukor. Na dosiahnutie najlepšieho výsledku sa oplatí použiť plné a jemne korenisté červené víno (napríklad Malbec, Syrah ale aj Merlot sú dobrou voľbou).

AK CHCETE DOSIAHNUŤ MENEJ VÝRAZNÚ CHUŤ, POUŽITE SLADŠIE VÍNO, NAPRÍKLAD PORTSKÉ ČI VERMUT. OKREM TOHO SA OPLATÍ DO HRNCA PRIDAŤ NIELEN ŠŤAVU Z CITRÓNOV A POMARANČOV, ALE AJ ICH KÔRU.

Tip: ak by vás lákali aj iné sladkosti, varené víno sa výborne hodí aj k zemitým, ovocným i čokoládovým dezertom.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET