Objavte vianočný Londýn

Príďte si vychutnať najkúzelnejšie obdobie roka, keď sa počas decembra rozsvietia vianočné svetlá v Londýne.

Foto: Shutterstock

Každý rok láka metropola Anglicka návštevníkov na trblietavé dekorácie a vianočné osvetlenie. Objavte s nami niektoré z najlepších londýnskych vianočných osvetlení pre rok 2023.

Vianočné osvetlenie Oxford Street

Foto: Oxford Street

Tohtoročné vianočné osvetlenie na Oxford Street predstavuje návrat visiacich hviezd, ktoré vylepšujú oblohu nad slávnou ulicou. Rušná nákupná tepna prináša svetlá z recyklovaného plastu vrátane 300 000 LED žiaroviek. Najznámejšia nákupná ulica sa zmenila na fotogenickú krajinu zázrakov. Hviezdy majú charitatívny charakter a pomáhajú deťom v nemocnici zažiť krajšie chvíle počas ich liečby.

Zvončeky a vianočný stromček Covent Garden

Foto: Drive Magazine

Prejdite sa ulicami okolo Covent Garden, ktoré sa počas sviatočného obdobia premenia na zimnú rozprávku. Obdivujte vianočné svetlá s gigantickými zvončekmi, ozdobami, sánkami a zrkadlovými guľami osvetľujúcimi námestie z 19. storočia. Nezabudnite sa zastaviť pri nádhernom 18-metrovom vianočnom stromčeku, kde vám chvíle spríjemnia pouliční umelci. Vianočne vyzdobené námestie premení historický trh v jedno z najkúzlenejších miest v Londýne.

Carnaby s novou výzdobou

Foto: Drive Magazine

Carnaby Street počas Vianoc je ako vianočné divadlo plné žiarivých farieb a kreativity v samotnom srdci Londýna. Preskúmajte jednu z najkrajších oblastí hlavného mesta, ktoré každý rok žiari inou tematikou. Zažite svetelnú inštaláciu Carnaby Universe a kúsok od Regent Street a Oxford Street sa na chvíľu budete cítiť ako vo filme o Harry Potterovi.

Anjelská Regent Street

Foto: Drive Magazine

Jedna z najväčších a najobľúbenejších nákupných cieľov v centre Londýna, bola úplne prvou ulicou v Londýne, ktorá mala vianočné osvetlenie už v roku 1954. Nápis "Spirits of Christmas" vyčarí kúzlo Vianoc vďaka trblietavým anjelom.

Korunovačné klenoty pri Bond Street

Foto: Drive Magazine

Jedna z najluxusnejších nákupných štvrtí je tento rok inšpirovaná korunovačnými klenotmi. Plánovanie novej výstavy sa začalo už v roku 2021 v rámci príprav na oslavu platinového jubilea kráľovnej Alžbety II. Po jej smrti sa rozhodli pokračovať vo výstave ako pocta zosnulej panovníčke. Veľké obchodné domy ako Dior, Chanel, lákajú na fotku a Ralph Lauren aj tento rok postavil vianočný stromček s charitatívnym motívom.

Vianočné trhy a London Eye

Foto: Drive Magazine

Nenechajte si ujsť ikonickú pamiatku, London Eye, ktorá sa tento rok rozsvieti s novým dizajnom iba na 10 dní od 15. do 25. decembra. Temža nikdy nevyzerala tak očarujúco, ako keď sa na nej odrážajú blikajúce svetlá z vianočného trhu medzi Southbank Centre a London Eye. Vôňa zo stánkov so sezónnymi dobrotami či vareným vínom lákajú už zďaleka. Vianočné trhy nájdete aj v Covent Garden, na Leicester Square, na Trafalgarskom námestí, v Kingstone, Greenwichi alebo Hide parku.

Zakorčuľujte si v srdci Londýna

Foto: Somerset House

Očarujúce prostredie na nádvorí z 18. storočia Somerset House má za nás najkrajšiu atmosféru. Čas si môžete zarezervovať vopred online, alebo skúste prísť vždy pred celou hodinou a zakúpite si lístok na mieste. Večerné korčuľovanie môže byť vypredané na dlhý čas dopredu. Využiť môžete aj klzisko na 20 Hanover Square, alebo klzisko Glide, s výhľadom na rieku a jazdou v lunaparku vo vintage štýle. Korčuľuje sa tiež na zimnom štadióne Hampton Court Palace či Canary Wharf, na Covent Garden, v Hyde parku a pri Natural History museum. Najväčšie kryté klzisko nájdete v Kingdom of Winter.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET