Ezzel a módszerrel lehet a legkönnyebben eltüntetni a vörösborfoltot

Magadtól valószínűleg soha nem jutna eszedbe.

kiborult vörösbor egy szőnyegen

A vörösbor hihetetlenül makacs foltot tud hagyni, amit nagyon nehéz eltüntetni. Egy egyre elterjedtebb, szokatlan házi praktika azonban váratlanul hatásosnak bizonyulhat.

A paradicsom mellett a vörösbor hagyja az egyik leglátványosabb szennyeződést, amit nagyon nehéz eltávolítani, ráadásul rögtön cselekednünk kell ahhoz, hogy megszabaduljunk tőle. A kedvenc szőnyegünkön vagy ruhánkon éktelenkedő vörös folt ellen van egy szokatlan, első hallásra furcsa trükk, ami akkor működik jól, ha azonnal alkalmazzuk, amint megtörtént a baj.

Fotó: Shutterstock

Illusztráció


A közösségi oldalakon egyre elterjedtebb tipp működését már sokan igazolták. A Vince szerint a lényeg annyi, hogy amint kiöntöttük az italt, a lehető leggyorsabban öntsünk rá fehérbort, ennek alkoholtartalma és kémiai szerkezete ugyanis képes feloldani a vörösbor pigmentjeit. Hagyjuk állni néhány percig, majd töröljük le papírtörlővel. Ha még mindig látjuk a foltot, adjunk egy kis szódabikarbónát a keverékhez, és próbáljuk újra addig, amíg sikerrel nem járunk.

Ha viszont borozás után a dekantáló kancsónk lesz foltos, nem a legjobb megoldás, ha fehérbort használunk. Persze akkor járunk a legjobban, ha használat után azonnal eltisztítjuk az edényt: mivel ilyenkor még nem száradt oda a bor az üveg belső falára, a meleg vízzel való öblítés gyors és hatékony megoldás lehet. Fontos, hogy a víz soha ne legyen túl forró, mert ez megrepesztheti az üveg falát.

Fotó: Shutterstock

Illusztráció

Ha makacsabb szennyeződésekkel van dolgunk, akkor két hétköznapi csodaszer lehet a segítségünkre: az ecet és a só. Ha vékonyabb falú, törékenyebb az edényünk, akkor az ecetes-sós keveréket hideg vízzel együtt öntsük bele, és óvatosan rázzuk össze, amíg el nem tűnnek a foltok. Ha viszont masszívabb üvegből készült a kancsónk, egyszerűen tegyünk bele sót és pár jégkockát, majd erősen rázzuk őket össze.

AMI MÉG ÉRDEKELHET