3 tipy na výlety v Rajeckej doline

Naplánujte si prvomájové dobrodružstvá medzi skalami, gejzírom a na fotogenických miestach.

Rajecká dolina
Foto: Žilinský turistický kraj

Ak hľadáte tipy na jarné výlety po Slovensku, Rajecká dolina vás očarí svojimi prírodnými krásami a rozmanitosťou aktivít. Od skalných vyhliadok až po gejzíry, čakajú na vás zážitky, ktoré si zaslúžia miesto vo vašom cestovateľskom denníku. Mnoho z miest navštívite autom a na pešo, ale až na bicykli tu nájdete ten skutočný raj.

Skalný raj pri vyhliadke Babice

Rajecká dolina je domovom neobyčajnej prírodnej vyhliadky Babice, ktorá sa vypína nad obcou Zbyňov. Fascinujúce skalné útvary ako Zbyňovská skalná ihla či Stratený budzogáň sú príkladom nevšednej geologickej rozmanitosti. Trasa k vyhliadke je príjemným lesným chodníkom, ktorý vás zavedie na miesto s úchvatnými výhľadmi na okolitú krajinu. Výstup trvá približne 45 minút a cesta vám umožní vychutnať si nielen panorámu, ale aj tichú krásu lesa.

Farebný raj s gejzírom v Rajeckej Lesnej

Foto: Jaroslav Moravčík

Neďaleko od obce Rajecká Lesná sa nachádza gejzír, ktorý je známy svojím až 10 metrov vysokým výronom vody, tvoriacim pri slnku nádhernú farebnú dúhu. Táto prírodná atrakcia je prístupná po krátkej prechádzke od lyžiarskeho strediska Košariská a je ideálnym miestom pre rodiny s deťmi aj fotografických nadšencov. Gejzír je okrem jeho vizuálnej krásy obľúbený aj ako príjemné schladenie počas teplých dní, ktoré nás čoskoro čakajú.

Fotogenický raj s čičmianskym srdcom

Lavička s výhľadom v tvare srdca a čičmianskym šarmom na vás čaká medzi obcami Rajec a Kamenná Poruba. Toto miesto je dokonalým útočiskom pre tých, ktorí hľadajú pokoj a pohodu v lone prírody. Posedieť na lavičke, počúvať šum vetra a spev vtákov je ideálny spôsob, ako na chvíľu zastaviť a nasávať krásu okolitého sveta. A nehovoriac o ideálnom poste na váš Instagram.

Cykloraj najmä pre horské a gravel bicykle

Foto: Žilinský turistický kraj

Okrem peších trás Rajecká dolina ponúka aj široké možnosti pre milovníkov cyklistiky. S neustále sa rozvíjajúcou sieťou cyklistických trás sa tu môžete vydať na výlety naprieč krásnou krajinou, ktoré sú dostupné pre všetky vekové a kondičné skupiny. Či už preferujete pokojné jazdy po asfaltových cestách alebo adrenalínové zjazdy horskými cestičkami, Rajecká dolina vám ponúkne to pravé.

Náš tip: Ak sa vydáte na cyklotrasu medzi Rajeckými Teplicami a Zbyňovom, nenechajte si ujsť tunajší rebrík do neba. Do zeme zapustená konštrukcia udrží každého cyklistu a fotku odtiaľto tak môžete mať naozaj unikátnu.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET